KRAJ ERE POSAVCA I ŠEGOVIĆA Središćanac Nikola Hren i službeno novi ravnatelj Županijske bolnice Čakovec

Još 15. srpnja objavili smo vijest da će novi ravnatelj Županijske bolnice Čakovec biti Nikola Hren. Tada je ta vijest izazvala potpuni šok među međimurskim portalima bliskim županu Matiji Posavcu te je okarakterizirana kao puko nagađanje, lažna vijest i manipulacija objavljena sa svrhom pritiska na tadašnjeg ravnatelja Igora Šegovića. Tvrdilo se da on kao vjerni pristaša i član njegove stranke zaslužuje tu funkciju, a koju obnaša vrhunski i profesionalno bez ijedne greške, iako su se skandali redali jedan za drugim.

Objavljivali su tada ti portali i vijesti kako je Šegović zaslužan za košenje trave u krugu bolnice pa ona tako izgleda ljepše nego ikada. To što su se po toj travi svi parkirali nikoga nije zabrinjavalo, a kada smo mi to objavili i zatražili Šegovićevo mišljenje, dobili smo odgovor (prijetnju) odvjetničkog društva iz Zadra (?) koje zastupa bolnicu. Isti odgovor poslao je i svojim portalima koji su ga rado objavili bez da im se prijeti tužbom kao nama.

O načinima manipulacije tih portala kako bi Šegović i dalje ostao ravnatelj mogli bi pisati jako puno, ali to nam sada nije tema.

Tema je Nikola Hren, sada službeno novi ravnatelj Županijske bolnice Čakovec. On je pravnik s puno iskustva koji je godinama radio u pravnoj službi Croatia osiguranja, a zadnja funkcija bila mu je Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Čakovec te je bio i član Upravnog vijeća bolnice. To znači da je dobro upoznat s tematikom bolnice i zasigurno je njegov odabir više nego utemeljen tim više što ima iskustva s upravljanjem, pravnim stvarima, javnim nabavkama, ljudskim resursima.

Njegov izbor je apsolutno zakonit. Upravno vijeće bolnice provelo je svu zakonom propisanu proceduru i na temelju toga odlučilo dati mu povjerenje. Stoga bilo kakvo prozivanje Upravnog vijeća nema temelja.

Pri tome se zaboravlja ili gura pod tepih činjenica kako je Upravno vijeće bolnice postavljeno od strane Županije, prije par godina nezakonito smijenilo tadašnjeg ravnatelja dr. Grudića iako je bio vrlo cijenjeni i uspješan ravnatelj, a sud je donio odluku da je njegova smjena bila nezakonita.

Nikola Hren je dobar izbor i zaslužuje priliku unaprijediti rad bolnice na zadovoljstvo pacijenata.

Rodom je iz Murskog Središća, živi u Selnici, a primio je mnoge čestitke na izboru od ljudi iz cijelog Međimurja.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)