KONFERENCIJA ZA MEDIJE – GRAD SKORO BIO BLOKIRAN ZBOG DUGOVA ZA SPORTSKU DVORANU

Danas 14.11.2013. održana je sa početkom u 10 sati tiskovna konferencija koju su sazvali gradski čelnici. Na njoj su prevladavale četiri teme i to: Izgradnja ugostiteljskog objekta na šetnici, povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta, dugovi Grada “Zagorje tehnobetonu” iz Varaždina i premještanje antenskog stupa HT-a iz centra grada Mursko Središće. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, dogradonačelnik Zvonko Vrtarić i pravnik Grada Miljenko Štefanić, kao i projektant šetnice Lorand Klemenčić.

Najzanimljivije bilo je dugovanje Grada “Zagorje tehnobetonu” za izgradnju sportske dvorane koje se jedno vrijeme popelo na iznos veći od 500.000,00 kuna plus zatezne kamate , a potječe iz vremena kada je gradonačelnik bio Dražen Breglec. U prilogu donosimo potpune podatke koje su iznijeli gradski čelnici, a sam dug uspjeli su smanjiti na 240.000,00 kuna koji svakako treba platiti. Zbog toga je jedno vrijeme Gradu prijetila blokada računa no nekako su se uspjeli nagoditi i to spriječiti. Iz tog vremena vodi se još jedan sudski postupak koji bi Grad mogao dodatno koštati nekoliko stotina tisuća kuna, a koji gradonačelnik nije htio komentirati dok je sudski postupak u tijeku.

Ugostiteljski objekat na šetnici također je izazvao potrebu da se Grad oglasi, a najviše ponukan natpisima i komentarima na Muralistu i nekih sumnji u nepravilnosti u vezi samog poziva ugostiteljima da se jave za dobivanje tog posla, kao i same ispravnosti tehničkih detalja izvedbe. Kompletne podatke također donosimo u prilogu. Konferenciji je prisustvovao i projektant šetnice Lorand Klemenčić koji je stručno objašnjavao i branio svoj projekt kao i samu ideju ugostiteljskog objekta. Na pitanje Muralista da li postoji ikakva mogućnost sprečavanja zamuljivanja lučice odgovorio je negativno. Kazao je da je to pojava koja se događa kod svih takvih projekata u svijetu i da je jedino rješenje izmuljivanje koje u našem slučaju zbog višestrukih poplava odnosi dosta novaca iz gradskog proračuna.

Premještanje antenskog stupa HT-a iz centra grada nećemo komentirati, već objavljujemo detaljnu kronologiju događaja koju je poduzimao Grad u vezi toga i zbog čega su bili gotovo “izbačeni” iz jednog ministarstva. Na pitanje novinara lista “Međimurje” gospodina Trstenjaka što je sa sličnim stupom postavljenim u toranj crkve, Srpak je odgovorio da je za to nadležan svećenik i da Grad sa time nama nikakve veze.

O natječaju za povjeravanje obavljanja komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta puno je već bilo rečeno i napisano pa se nećemo ponavljati. Izjavu Grada o tom slučaju donosimo u prilogu.  (R. Tomanić)