Kome su i koliko povećane plaće u Gradu Mursko Središće?

Jedna od točki dnevnog reda zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće bila je i povećanje plaća. Tako se prvo raspravljalo o Odluci o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Upravnog odjela, a uvodnu riječ imao je gradonačelnik Dražen Srpak koji po zakonu to i predlaže. On je rekao da se mijenja samo koeficijent najslabije plaćenog posla, a to je onaj spremačice koji je iznosio 1,1 dok bi sada trebao porasti na 1,25.

IMG_4829

Na ovo se nadovezao vijećnik SDP-a Josip Kutnjak koji je takvu odluku gradonačelnika podržao rekavši da će i njihov klub za to glasati. Također je predložio da se dosadašnjem tajniku, a sada pročelniku Jedinstvenog odjela Miljenku Štefaniću odredi maksimalni koeficijent jer je on to svojim radom za dobrobit grada svakako zaslužio.

IMG_4823

Srpak je na to odgovorio da cijeni Kutnjakovu brigu za sve ili samo za neke, no da je on sve sa pročelnikom dogovorio i da se on s time slaže, a radi se o povećanju plaće za 5%. Predsjednik vijeća Zvonko Vrtarić rekao je da se ovaj prijedlog Kutnjaka ne može prihvatiti jer po zakonu najveću plaću mora imati gradonačelnik, a Miljenko Štefanić je dodao da je sa svojom plaćom i do sada bio zadovoljan, a zadovoljan je i s ovim povećanjem.

IMG_4825

Zatim su vijećnici raspravljali o Odluci o osnovici i koeficijentu za obračun plaće gradonačelnika jer tu odluku donosi Gradsko vijeće. Obrazloženje je dao Miljenko Štefanić koji je rekao da maksimalna plaća gradonačelnika može iznositi 20.000,00 kuna bruto. Ona je do sada bila 12.425,00 kuna bruto, dok bi nakon ovog povećanja iznosila 14.300,00 kuna bruto. To je povećanje manje od 2.000,00 kuna i daleko je od onoga što bi gradonačelnik po zakonu mogao primati.

Ovome se suprotstavio Marijan Kutnjak (SDP) koji je naveo da oni za to povećanje neće glasati pa je odluka donijeta s 8 glasova za, 5 glasova protiv i s 2 suzdržana glasa.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_4839