KOME ĆE SE PRIKLONITI IVANA MALTARIĆ ? MOGUĆI I NOVI IZBORI !

Danas u 11,oo sati iizvršena je primopredaja gradonačelničke dužnosti u Murskom Središću između već sada bivšeg gradonačelnika Josipa Dobranića i novoizabranog Dražena Srpaka. Tu je situacija jasna i oko nje nema spora.

Međutim, iako smo objavili da je i koalicija za Gradsko vijeće već formirana,ponovno smo se uvjerili da u politici nikad sve nije gotovo,sve dok nije stvarno gotovo! Kako u vijeću od 15 članova po 6 imaju koalicije SDP-a i HDZ-a, a po jednog HSLS, HNS i Hrvatski laburisti, o tome tko će imati većinu odlučuje HNS jer je HSLS siguran uz HDZ. Hrvatski laburisti neće ulaziti u nikakve koalicije pošto im je to zabranio čelnik Dragutin Lesar!

Kako će se održati drugi krug izbora za župana Međimurske županije u koji su ušli HNS-ov kandidat Matija Posavec i SDP-ov Ivan Perhoč, HDZ je ponudio potporu Matiji Posavcu ako njegova stranka podrži koalicije s njima na lokalnim nivoima! Iako su to htjeli učiniti i prije izbora, izričito se protivila i to zabranila njihova predsjednica Vesna Pusić.

Razlika između dva spomenuta kandidata za župana je mala. HNS je svjestan da bez pomoći HDZ-a teško može u drugom krugu pobijediti SDP ukoliko ne pristana na uvjete HDZ-a. O tome kakve će upute dobiti Ivana Maltarić ovisi izbor župana i većine u Gradskom vijeću Murskog Središća.

Ukoliko u našem gradu HNS uđe u koaliciju sa SDP-om, a Hrvatski laburisti ostanu suzdržani, rezultat bi bio 7-7 i ako se to pokaže kao konačno stanje snaga, mogući su i novi izbori !