Kolinda pisala Pupovcu: Potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i zlonamjerano kritizirate Republiku Hrvatsku!

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo zastupniku Hrvatskog sabora gospodinu Miloradu Pupovcu u kojem ga obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku.

Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja.

„Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive“, stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.

(foto: Pavo Jazvić)