KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ POSJETILA MEĐIMURJE, A NA SVETU BARBARU DOLAZI U MURSKO SREDIŠĆE

U sklopu svoje predizborne kampanje predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Međimurje i ovaj put fokus njenog posjeta bili su Čakovec i Prelog. U sklopu posjeta razgledala je pogone “Pana” Čakovec i LPT  Prelog.

Na velikom predizbornom skupu koji je u večernjim satima održan u dupke punoj dvorani u Prelogu predsjedničku kandidatkinju pozdravio je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek . Predsjednik Županijskog odbora HDZ – a  Darko Horvat  u svom pozdravnom govoru istaknuo je da ne pozdravlja gospođu Grabar Kitarović kao kandidatkinju već kao predsjednicu Hrvatske uvjeren u njezinu konačnu pobjedu što je skup pozdravio velikim pljeskom. Istaknuo je sve nedaće koje prate Međimurje i njegovo gospodarstvo siguran da će se dolaskom na predsjedničku funkciju gđe. Kitarović to sigurno promijeniti te će odnos prema Međimurju i u svim drugim elementima biti drugačiji .

Popraćena velikim ovacijama riječ je uzela gospođa Kolinda Grabar Kitarović i na početku istaknula da će se kada postane predsjednica boriti za sve  građane Hrvatske ” od  Mure pa do Jadrana ” . Istaknula je da nije točno ono što govori predsjednik Josipović da on kao predsjednika ne može utjecati na razvoj gospodarstva nego obratno, može , a to mu je i Ustavna obaveza koju je dao polažući zakletvu za predsjednika Hrvatske.

 U  svom vrlo emotivnom govoru gospođa Grabar Kitarović istaknula je da će se ona svim snagama boriti za boljitak građana Hrvatske te da će svi pa tako i Međimurci moći participirati  u svemu kao i svi drugi krajevi Hrvatske .

Skupu je bio prisutan  predsjednik GO HDZ-a  i gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak koji je gđi.Kitarović uputio službeni poziv da posjeti M. Središće što je načelno prihvatila, jedino ostaje uskladiti datume . U nevezanom razgovoru sa gradonačelnikom doznajemo da bi to moglo biti za praznik Sv.Barbare 04.12.2014.

 

                                                                                 (tekst i foto Z. Rihtarec)