Kolegij gradonačelnika – NK „Rudar“ i SRD „Mura“ dobivaju dodatna sredstva za nove objekte

Temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, (Narodne novine broj 33/01, 60/01 – vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09 i 150/11) i članka 45. Statuta Grada Mursko Središće („Službeni glasnik Međimurske županije“ br. 09/09 i 5/13) gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 18.06.2018. godine na 34. sjednici stručnog kolegija (prisutni: Dražen Srpak, Miljenko Cmrečak, Zvonko Vrtarić, Miljenko Štefanić, Marko Jurović, Josip Sršan, Marta Tuksar, Drago Belše) donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

 

 

  1. Prihvaća se ponuda diplomiranog konzervatora Srđana Ivankovića i akademskog slikara Vedrana Ivankovića za restauriranje i konzerviranje “Tri pila” i kamenog križa na gradskom groblju Mursko Središće u iznosu od 39.500,00 kuna + PDV.
  2. Prihvaća se ponuda Elektre Čakovec za izmještanje stupova električne mreže u ulici Matije Gupca Mursko Središće za potrebe rekonstrukcije, gradnje PBS-a i širenje ulice u iznosu od 64.625,71 s PDV-om.
  3. Zbog učestalih pritužbi građana na loš signal Hrvatskog telekoma u naselju Peklenica traži se mišljenje Mjesnog odbora Peklenica o potrebi ponovnog pokretanja ankete građana za postavljanje telekomunikacijske antene obzirom što je operater izrazio daljnju spremnost otkupa zemljišta i gradnje.
  4. Udruga veterana, 7. gardijska brigada “Puma”, Varaždin – odobrava se pokroviteljstvo u iznosu od 3.000,00 kuna za manifestaciju „Thermenland open“. Pravo na donaciju će se ubuduće stjecati isključivo prijavom na javni poziv za udruge kojeg Grad Mursko Središće raspisuje početkom godine.
  5. Športsko ribolovnom društvo “Mura” je kroz javni poziv za udruge odobreno 145.000,00 kn sredstava iz kapitalne donacije namijenjenih za nastavak gradnje ribičkog doma. Obzirom što sredstva koja su odobrena nisu dostatna za završetak II. faze – stolarija, krovište i fasada, rebalansom proračuna, a temeljem prikupljenih ponuda Grad Mursko Središće će osigurati ista. Za II. fazu izgradnje ribičkog doma Športsko ribolovno društvo “Mura” osigurali su 50.000,00 kuna te će se zbog visine investicije i iskoristivosti objekta sa ŠRD “Mura” sklopiti ugovor o korištenju i za ostale potrebe Grada.
  6. Nogometnom klubu “Rudar” Mursko Središće je kroz javni poziv za udruge odobreno 180.000,00 kn sredstava iz kapitalne donacije namijenjenih za izgradnju novog sportskog objekta. Obzirom što sredstva koja su odobrena nisu dostatna za završetak II faze izgradnje sportskog objekta, rebalansom proračuna, a temeljem prikupljenih ponuda Grad Mursko Središće će osigurati ista.
  7. Kapacitet gradskog dječjeg vrtića „Maslačak“ je za akademsku godinu 2018/2019 ispunjeni sa 135 – ero djece. Grad Mursko Središće godinama provodi program u vrtićima na području grada s djecom romske nacionalne manjine. Isti se nastavlja i u akademskoj godini 2018/2019 u kojoj je upisano 30-ero djece romske nacionalne manjine. Nažalost zbog popunjenosti kapaciteta gradskog dječjeg vrtića “Maslačak” 15 djece romske nacionalne manjine ostaje neupisano te se s obzirom na sufinanciranje od strane Grada u jednakom djelu privatnih i gradskih vrtića traži da se za tu djecu napiše program u privatnim vrtićima na području grada i da se za tu djecu, da ne ostanu nezbrinuta odnosno neupisana, program provodi u tim ustanovama.
  8. Društvo “Naša djeca” Mursko Središće – odobrava se financiranje majica s logom za članove kreativne skupine “Bundaši” povodom manifestacije “Ljeto uz Muru 2018.”
  9. Upućuje se zamolba ministru pomorstva, prometa i infrastrukture g. Olegu Butkoviću za prijem gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka vezano za problem teretnog prometa u Murskom Središću.
  10. Odbojkaški klub “Plavi” Peklenica – odobrava se isplata novčanih sredstava iz rezerve za udruge u iznosu od 2.000,00 kuna za odlazak Ive Hranilović i Klare Škvorc na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu, a što se nije moglo planirati kod prijave na javni poziv za udruge te se smatra opravdanim.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće, u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

GRAD MURSKO SREDIŠĆE

GRADONAČELNIK

KLASA: 021-05/18-01/          814                                                     GRADONAČELNIK

UR.BROJ: 2109/11-18-01/1-1                                                           Dražen Srpak

Mursko Središće, 18.06.2018.

(foto: Z. Rihtarec, arhiva)