Kolegij gradonačelnika – gradi se multikulturalni centar i mijenja se parket u sportskoj dvorani i društvenom domu, a javna rasvjeta svijetlit će dulje

U Murskom Središću održana je 71. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika i raspravljene su brojne teme. Svakako je važno da se pokreće postupak javne nabave za izgradnju multikulturalnog centra u Sitnicama, za koji su sredstva osigurana iz državnog proračuna. Također, zahvaljujući uspješnoj prijavi projekta na Ministarstvo kulture, u društvenom domu u Križovcu promijenit će se parket, a zahvaljujući osiguranim sredstvima za parket u novoj sportskoj dvorani prihvaćena je ponuda za raspisivanje javne nabave. Od građevinskih zahvata, tu je i rekonstrukcija autobusnog stajališta u Križovcu, a sredstvima Grada Mursko Središće pomoći će se urediti kapelica Gospe Škapularske u Štrukovcu.

Raspravljene su točke koje su važne i za sigurnost građana, pa je tako prihvaćena ponuda za izradu vibracijskih traka na ulazu u grad i okolna naselja Peklenicu i Hlapičinu. Također, dobra je vijest za sve građane koji rade dulje smjene da će javna rasvjeta umjesto do 23.00 sata, na području cijelog Grada Mursko Središće svijetliti do 01.00 sati.

Na kolegiju je raspravljeno ukupno 17 točaka, a osim navedenih, upućen je i zahtjev za testiranje vode u Hlapičini i na izvoru Curek, odaslana je obavijest o smanjenju volumena vreća za tetrapak, metal i staklo, odobreno je financiranje maturalnog putovanja sukladno Odluci, financijski se pomaže odlazak talentiranog mladog pijaniste Edvina Nedeljka na međunarodna natjecanja, odobrava se pokroviteljstvo nad izletom Matice umirovljenika, osiguravaju se sredstva za stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja, odobrava se pokroviteljstvo plesnoj skupini i košarkaškom klubu, te se prema Ugovoru osiguravaju sredstva za Kajak – kanu klub „Mura“.

Sve odluke kolegija možete vidjeti u privitku OVDJE

(GMS)