Kolege iz Hrvatske osudile su hrvatske vitezove iz BiH, a ne Haški sud!

Današnja presuda hrvatskim vitezovima  iz BiH  Praljaku, Ćoriću, Prliću,Stojiću,Petkoviću i Pušiću u Haagu zbog tzv. udruženog zločinačkog pothvata zasluga je svih hrvatskih Vlada koje su od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana do današnjeg dana vodile Hrvatsku! Nepobitna je činjenica kako Haška šestorka nije imala nikakvu pomoć hrvatskih vlada od trenutka predaje, nakon čega im je blokirana imovina i izostala odgovarajuća pravna pomoć, dok se s druge strane sve učinilo da im se oteža njihova obrana zahvaljujući poznatom otvaranju arhiva od strane Stjepana Mesića kojim su, u najmanju ruku, stranim službama otvorena vrata za slaganje monstruoznih konstrukcija poput tzv. udruženog zločinačkog pothvata!

„Prvaci“ Hrvatske narodne stranke Stjepan Mesić i Vesna Pusić mogu slavodobitno uzeti najveće „zasluge“ zbog današnje presude s obzirom kako su potvrđene sve „teze“ koje su zastupali! Nažalost, sljednici te i takve politike i takvih ljudi danas su dio Vlade RH!

Osim hrvatskih vlada koje ništa nisu poduzele da pomognu hrvatskim vitezovima, jednako ponižavajuće i podanički reagirali su i legitimni predstavnici hrvatske vlasti i hrvatskog naroda u BiH koji se nisu ni udostojali danas doći na izricanje presude. Od mogućih 6 akreditacija za predstavnike Hrvatskog narodnog sabora u BiH, iskorištene su samo tri (ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke Mladen Begić, Zvonko Vidović, Ured za pravnu pomoć braniteljima pri Glavnom vijeću HNS-a te Hrvoje Mandić) te tako, slanjem nižih, nikome poznatih političkih činovnika, hrvatski političari u BiH pokazali su kontinuitet svog rada protiv hrvatskog naroda u BiH.

U tom licemjernom stavu definitivno prednjači zastupnik u Saboru RH Božo Ljubić, inače jedan od visokopozicioniranih dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji se danas „skrio“ na Markovom trgu! Ako je ovaj čovjek, koji je izabran glasovima Hrvata iz BiH u XI. Izbornoj jedinici ikada trebao stati uz one koji su branili hrvatski narod, ali i spasili muslimanski narod od istrebljenja, to je trebao učiniti danas!

Bočica otrova koju je danas popio general Slobodan Praljak spravljala se punih 13 godina među hrvatskim političkim „Kolegama“ u Hrvatskoj i BiH koji su svojim izdajničkim djelovanjem, uz pomoć dijela domaćih medija, podgrijavale i ohrabrivale tezu o Hrvatskoj agresiji na BiH i tzv. udruženom zločinačkom pothvatu!

Hrvoje Niče Mag.oec.

Predsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević