KINEZI SKRIVAJU ŠTO IH ZANIMA U MEĐIMURJU

Predstavnike je kineskog gospodarstva očito nešto jako oduševilo Međimurjem i njegovim gospodarstvom! Nakon nedavnog posjeta veleposlanice NR Kine Deng Ying, danas, 9. studenog Međimurje je posjetila i mnogočlana delegacija kineskih investitora! Kina je možda otkrila novu gospodarsku strategiju, no njeni predstavnici skrivaju što im je zapelo za oko u Međimurju!

Teško je razabrati što je kinesko gospodarsko izaslanstvo posebno zaintrigiralo u Međimurju, jer je to njihova veleposlanica u izjavi novinarima u nedjelju vješto izbjegavala. Podsjetimo,  Deng Ying, kineska veleposlanica je početkom tjedna posjetila Međimursku županiju, a već u nedjelju, 9. studenog, široko kinesko gospodarsko izaslanstvo. Oni iskazuju oduševljenje Međimurjem, ali prema riječima Deng Ying, kineske veleposlanice i novu izvoznu strategiju Kine, a to su ulaganja.

Za suradnju s Kinom zainteresirani su i naši poslovni ljudi, Đuro Horvat iz Tehnixa priliku vidi za izvoz tehnologije u području zaštite okoliša za čim u Kini ima i te kako potrebe!

No izaslanstvu NR Kine se Međimurje kao kontinentalni dio Hrvatske jako dopao, pa možda u budućnosti možemo očekivati i više turista iz Kine.

 

Kinesko izaslanstvo u Međimurju je provelo cijelo nedjeljno poslijepodne, od razgleda slikovitog gornjeg Međimurja, do razgovora sa našim poslovnim ljudima. Domaćin susreta bio je međimurski župan Matija Posavec  kojega je kineska veleposlanica Deng Ying propisno nahvalila, piše Božena Malekoci Oletić za http://www.mnovine.hr/