Karolina Vidović Krišto: “Moj cilj je stvoriti širi krug oporbe koji će doći na vlast”

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto za N1 je komentirala optužbe na račun hrvatskih generala koje stižu iz BiH ali i situaciju u Domovinskom pokretu.

“Prije svega treba reći da je ovo skandal ove i prethodne vlade. Plenkovićeva vlada je zatečena ovom situacijom i to je skandal. Ove otpužbe su potpuno aspurdne. Srpska agresija se odvijala s teritorija BiH i naravno da smo se opravdano branili od te agresije. Ubijeno je stotine žrtava, mnogo djece, je li DORH podigao ijednu optužnicu protiv ijednog generala s tog područja iz BiH? Je li RH podigla ijednu optužnicu protiv ijednog čuvara logora na tom teritoriju? Nije. Naravno, ako Hrvatska ne radi svoj posao, hrvatske vlade, naravno da će druga strana tu situaciju iskoristiti i konstruirati laži s jednostavnom ciljem da stvori ravnotežu i izjednači krivnju”, kazala je na početku.

Ne brinu me rekacije ni postupci vlasti BiH, brinu me vlasti Hrvatske. Suspendiran je pravni poredak i pravna država. Mi nemamo DORH koji postupa po zakonu, mi imamo vlasti koje krše zakon.

Hido Biščević je sa 70 godina veleposlanik u službi. To je potpuno neprimjereno i nepoznata praksa u diplomaciji, da se ljude u tim godinama šalje u diplomaciju. Za njega imamo opravdane optužbe da je bio sudionik UDBA-a. Postavlja se pitanje zašto to Vlada nije istražila prije nego što ga je postavila na jedno tako osjetljivo mjesto jer uvijek postpji mogućnost da ga srbijanske vlasti ucjenjuju”, kaže Krišto.

Osvrnula se i na situaciju u Domovinskom pokretu.

“Izašla sam iz tog kluba jer sam rano vidjela da taj projekt nije čist. Mi često imamo situaciju da je oporba krojena prema mjeri vladajućih i ovdje se vidjelo da se radi o ljudima koji nisu slobodni u svojim odlukama. Mi u Hrvatskoj ni nemamo oporbu”, govori Krišto.

“Moj cilj je stvoriti širi krug oporbe koji će doći na vlast. Moj cilj je da maknemo korumpirane vlasti koje rade o glavi građanima Hrvatske”.

(Izvor: N1, https://hr.n1info.com/, foto: N1)