KAPELICA SV. JOSIPA RADNIKA U MURSKOM SREDIŠĆU – 1. SVIBNJA 2017.

Grad Mursko Središće 1. svibnja 2017. godine dobiva kapelicu sv. Josipa Radnika kojeg je u crkvenu godinu blagdana uveo Papa Pio XII 1955. godine. Kapelica će se nalaziti u ulici Marka Kovača nasuprot tvrtke „Tekeli projekt inženjering“, a investitor je Župa Marije Kraljice i Sv. Ladislava Mursko Središće.

U prostorijama župnog dvora u četvrtak 20. listopada 2016.g. održan je prvi sastanak na temu daljnjih aktivnosti oko izgradnje kapelice. Grad je uputio preko 20-tak poziva poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Mursko Središće sa namjernom da financijski ili donacijom građevinskog materijala pomognu u izgradnji same kapelice. Sastanku su prisustvovali: gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak, župnik vlč. Tomislav Antekolović, Andrija i Igor Tekeli iz tvrtke „Tekeli projekt inženjering“ koji su ujedno i projektanti kapelice, direktorica tvrtke Auto servis i autoprijevoz Marija Dobranić,  direktor tvrtke Murs-ekom Juraj Zadravec, vlasnik tvrtke Autoprijevoz-niskogradnja Branko Žganec, te predstavnici Upravnog vijeća Župe Marije Kraljice i sv. Ladislava.

Na sastanku su definirane, razrađene i prihvaćene aktivnosti koje će članovi odbora provesti do sljedećeg sastanka koji je predviđen za 17. studeni 2016.g. Grad će rebalansom proračuna u 2016.g. osigurati 50.000,00 kn, a u 2017. godini prema mogućnostima proračuna.

 

(GMS)

unnamed-1