KANDIDATI HDZ-a ZA EU PARLAMENT DOLAZE U MURSKO SREDIŠĆE

Nakon posjeta gradu HDZ-ovog kandidata za EU parlament Andreja Plenkovića u ponedjeljak 12.svibnja u  M.Središće dolaze još dvoje kandidata iste stranke  i to dosadašnja članica EU parlamenta Ivana Maletić  te Ivan Sablić.

 

Otvorena tribina održati će se u prostorijama na autobusnoj stanici u 20 sati. Iz  stranke pozivaju sve zainteresirane građane da se pojave na skupu i da čuju što novoga ima ponuditi buduća garnitura EU parlamentaraca.

 

IVANA MALETIĆ  zastupnica  u Europskom parlamentu  ekonomska je stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom u području javnih financija , proračuna i europskih fondova .Magistrirala je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Svoj rad  započela je stručna suradnica i savjetnica , a zatim kao pomoćnica ministra i državna tajnica.

Međunarodno priznata predavačica i savjetnica u području financijskog upravljanja i održala je brojne seminare na temu financijskog upravljanja proračunskih procesa ,reformama javnih financija EU fondova ,regionalnog razvoja itd.

Na prvim hrvatskim izborima za EU parlament izabrana je kao zastupnica Hrvatske demokratske zajednice .U Europskom parlamentu članica je Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON) ,zamjenska članica u Odboru za proračun (BUDG) , a posebno prati Proračunsku kontrolu (CONT) ,Regionalni razvoj (REGI) ,Zapošljavanje i socijalna prava (EMPL) i poljoprivredu (AGRI).

IVAN SABLIĆ diplomirani je inženjer pomorsko-ribarske tehnologije.Dugogodišnji je član HDZ  i jedan od osnivača Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u Sinju.Nakon odlaska u inozemstvo postaje član HDZ-a u Frankfurtu ,od 2002 godine i član Koordinacije HDZ-a Srednja Njemačka. Trenutno je zaposlen kao ugovorni diplomat na razini vicekonzula pri Generalnom konzulatu RH u Stuttgartu. Između ostaloga i poslovima savjetnika za gospodarstvo – gospodarska diplomacija. Sudjelovao je i sudjeluje u ostvarenju brojnih konkretnih zajedničkih gospodarskih projekata i inicijativa hrvatskih i njemačkih tvrtki ,gospodarskih institucija i znanstvenih ustanova u segmentu investicija i transfera tehnologije u RH. U posljednje vrijeme ostvario je uspješne projekte u području promidžbe hrvatskog gospodarstva u Njemačkoj. Član je Odbora HDZ -a za vanjsku  i europsku politiku.

 

                                                                                     (Z. Rihtarec)