Kako je Čačić ukrao Božić

Varaždinski župan: “Tražit ćemo još strože mjere od Nacionalnog stožera. Obiteljska druženja za Božić bit će nova žarišta”

Varaždinski župan Radimir Čačić u Dnevniku Nove TV najavio je kako će od Nacionalnog stožera tražiti još oštrije mjere te poručio kako će obiteljska druženja za blagdane sigurno biti nova žarišta.

Koronavirus najviše problema stvara na sjeveru zemlju. Međimurje je postalo europska regija s najviše zaraženih prema broju stanovnika, a u Varaždinskoj županiji koja je donedavno imala najgoru situaciju u zemlji vjeruju kako je mini lockdown koji su prvi uveli u zemlji – dao rezultata.

O situaciji u Varaždinskoj županiji sa županom Radimirom Čačićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Na pitanje razmišlja li se o popuštanju mjera,  Čačić je kazao kako se nastavlja po istom prinicipu te su od Nacionalnog stožera zatražili dodatno pooštravanje mjera

“Tražili smo da propišemo obvezno mjerenje temperature u trgovačkim centirma, te da u trgovinama može biti jedan kupac na 10 kvadrata”, objasnio je Čačić.

Kazao je i kako će obiteljska druženja za blagdane sigurno biti nova žarišta.

“Sve zemlje imaju određene limite. Bit će novih žarišta preko Božića i Nove godine. Mi imamo preporuke o okupljanju dvije obitelji, ali to ne kontrolira nitko”, kazao je.

Upitan tko je odgovoran za ovakve brojke, kazao je kako oni testiraju najviše u Hrvatskoj te poručuje da je normalno da nedjeljom i ponedjeljkom ima manje zaraženih kad se testira manje.

“Samozavaravanje da ti brojeve ne rastu dok istovremeno manje testiraš je nešto što si ozbiljni ljudi ne bi trebali dozvoliti. Porast umrlih i hospitaliziranih najbolje pokazuje kakvo je stanje“, rekao je Čačić.

Kazao je kako su za ovakve brojke odgovorni Nacionalni te županijski stožeri.

“Ova regija je najgora. Naša odgovornost i obveza je da od državnog stožera tražimo još strože mjere”, poručio je Čačić.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: DNEVNIK.hr)