JURICA MESARIĆ – DA LI GRAD DOVOLJNO LOBIRA ZA SREDNJU ŠKOLU U M. SREDIŠĆU?

Vijećnik HDS-a Jurica Mesarić na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća dotakao se obrazovanja pa je upitao gradonačelnika Dražena Srpaka kakve su šanse da se u OŠ Mursko Središće uvede jednosmjenska nastava i da li se dovoljno lobira za otvaranje srednje škole u našem gradu?

U svom odgovoru Srpak je rekao da šanse za to postoje isto tako kao i za brzu cestu, zaobilaznicu i novi most. Moramo biti svjesni da su za srednju školu jedni za, a drugi protiv. Takva škola ne smije biti uteg oko vrata školama u Čakovcu gdje se boje da bi došlo do određenog preklapanja i mi se moramo dobro potruditi da objasnimo njenu svrhu i namjenu. Što se tiče uvođenja jednosmjenske nastave u osnovnu školu, treba znati da je ona u vlasništvu Međimurske županije, a mi ćemo svakako na tome inzistirati. Mislim da je izglednija opcija dogradnja OŠ s čime bi se omogućila jednosmjenska nastava, a tako bi bilo mjesta i za srednju školu iako za nju imamo riješeni prostorni i lokacijski plan i ona se nalazi u mreži srednjih škola Republike Hrvatske. S ove sjednice u javnost mora otići poruka da se svi zalažemo za to i da ćemo svi lobirati kako bi ostvarili naše interese.

U raspravu se uključio i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak koji je dodao:

Ideja o srednjoj školi u Murskom Središću nije od jučer ili od prije dva ili tri mjeseca. Ona postoji već 12 godina no promjenom vlasti u Gradu, nije se više inzistiralo na tome iako je postojao potreban elaborat. Mi takvu školu zaslužujemo jer za to imamo povijesne, zemljopisne i demografske razloge. Potporu za to pružaju nam i susjedne općine. Prije je bilo govora o gimnaziji no sada župan govori o strukovnoj školi. Bez obzira na to škola je potrebna djeci zbog njihove učinkovitost pa da ne moraju kao ja nekada u 6 ujutro vlakom putovati u Čakovec i kasno poslije podne natrag u Središće. Cilj nam je da sve službe potpuno približimo građanima i sve je to velika želja ove administracije koju ćemo i realizirati.

(rt, foto Tin Tomanić)

03

01