Jandroković: Milanović preuzeo vodstvo ljevice, otvorena ideološka fronta

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prespavao je, kaže, jučerašnji dan kada je predsjednik Republike Hrvatske napustio svečanost 25. obljetnice akcije Bljesak zbog toga što su pojedinci nosili majice s natpisom ‘za dom spremni’ i zaključio da je Zoran Milanović preuzeo vodstvo, kako kaže, političkog lijevog spektra.

“Predsjednik Republike, zbog toga što je očito aktualni predsjednik SDP-a nedovoljno sposoban da vodi neku artikuliranu politiku, preuzeo vodstvo lijevog političkog spektra, primarno SDP-a i služi se onim što i inače čine – ideološkim podjelama. Oni bez toga jednostavno ne postoje. To je strategija – započelo je u Jasenovcu, otvorena je ideološka fronta i nastavljeno je jučer u Okučanima. Uopće u tome ne želim sudjelovati”, kazao je Jandroković novinarima, donosi N1, http://hr.n1info.com/

“Neka predsjednik sve što se dogodilo nosi na svojoj savjesti”, dodao je.

Smatra kako se time žele isprovocirati podjele u društvu, a oni koji su ostali na svečanosti, pokazali su svoj karakter. “S jedne strane imate ljude koji rade 24 sata, bore se protiv epidemije i imate čovjeka kojeg zadnjih mjeseci nismo viđali. Pojavio se i napravio kaos”, rekao je, dodavši da se vidi kako se radilo o smišljenoj provokaciji predsjednika Republike.

Jandroković ističe da se želi kompromitirati Stožer, što je po njemu jedan od smjerova u kojem ide lijeva politika, kako bi poništili uspješnu borbu protiv koronavirusa. “U devedesetima je prioritet bila borba za neovisnost, a danas borba protiv koronavirusa”, zaključuje.

(Izvor i foto: N1, http://hr.n1info.com/)