IZBORI U HDZ-u: Horvat županijski predsjednik, Marković u Čakovcu, Srpak u Murskom Središću, Kolarek u Prelogu

Više od 200 tisuća članova Hrvatske demokratske zajednice u nedjelju je biralo predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija stranke. Redoviti unutarstranački izbori održani su po načelu jedan član – jedan glas, a članovi stranke mogli su birati između ukupno 658 kandidata.

I u Međimurskoj županiji HDZ je birao predsjednike i potpredsjednike županijske te gradskih i općinskih organizacija stranke.

Županijsku organizaciju Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije i dalje će voditi dosadašnji predsjednik Darko Horvat, dok su potpredsjednici Ljubomir Kolarek, Tomislav Marković, Dražen Srpak i Vjeran Vrbanec.

– Članovi HDZ-a još jednom su iskoristili svoje legitimno pravo, prvo pravo kandidiranja na unutarstranačkim izborima, u kojima smo ponovno birali jedan član – jedan glas. Svi su mogli istaknuti kandidaturu. Čestitka svima koji su iskazali hrabrost i tog se posla prihvatili. Čestitka svima koji su uz potporu članova dobili novi mandat od četiri godine. Ja zahvaljujem na potpori u trećem mandatu u nadi i želji da će ta potpora biti iskazana i uz participaciju u zahtjevnim projektima koji su pred nama, što na županijskoj razini, što na razini regije. U Nacionalnom programu oporavka i otpornosti imamo nekoliko regionalnih projekata pa će biti nužna suradnja s predsjednicima županijskih odbora nama susjedne Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije te Krapinsko-zagorske županije. Čestitam i njima i dajem punu podršku, a svima koji su na gradskim i općinskom razinama izabrani za predsjednike, nudim i tražim punu suradnju, angažman i želju da u ove četiri godine sve ono što smo stavili u program i stavili sebi kao zadatak i ispunimo – izjavio je Horvat.

– Nema niti jedne općine u kojoj od strane HDZ nije predviđen barem jedan, što infrastrukturni, što poduzetnički projekt, od moje Donje Dubrave, kroz Kotoribu, Malu Suboticu, Prelog, sve tamo do Štrigove, Svetog Martina i Murskog Središća, uključivo i Čakovec kao naš centar. HDZ i svi njegovi dužnosnici kao do sada i u budućnosti će se boriti za svaki međimurski projekt, bio lokalnog ili regionalnog sadržaja – dodao je predsjednik međimurske Županijske organizacije HDZ-a.

Gradske organizacije HDZ-a u narednom će mandatu voditi Tomislav Marković u Čakovcu, Dražen Srpak u Murskom Središću, i Ljubomir Kolarek u Prelogu.

U općinskim organizacijama HDZ-a Međimurske županije, predsjednici u narednom mandatu bit će Robert Kovačec u Belici, Ivan Hajdarović u Dekanovcu, Augustin Jesenović u Domašincu, Antun Detelj u Donjoj Dubravi, Branko Međimurec u Donjem Kraljevcu, Vladimir Kučan u Donjem Vidovcu.

Emanuel Sinković vodit će općinsku organizaciju  u Goričanu, Ivan Kos u Kotoribi, Mladen Križaić u Maloj Subotici, Ivan Klekar u Nedelišću, Alen Ružić u Orehovici, a Perica Hajdarović u Podturenu.

Predsjednik općinske organizacije HDZ-a je Ervin Vičević u Selnici, Vladimir Lepen u Strahonincu, Filip Tkalčec u Štrigovi, Damir Kovačić u Sv. Jurju na Bregu i Krunoslav Colar u Sv. Martinu na Muri.

HDZ Međimurske županije