Iz Vlade poručuju: Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku

Povezivanje Hrvatske kroz gradnju Pelješkog mosta, dogradnja i opremanje hrvatskih bolnica, razvoj zračne luke Dubrovnik, ulaganje u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i izgradnja sveučilišnog kampusa u Varaždinu samo su neki od projekata financiranih iz #fondoviEU koji mijenjaju Hrvatsku – doprinose rastu i razvoju lokalnih sredina te boljim uvjetima života za sve građane.

Ugovorena su sva sredstva koja smo imali na raspolaganju u trenutnom proračunu EU, a do sada je isplaćeno 4,7 milijardi € za razvojne projekte, čije fotografije možete pogledati na Zrinjevcu u sklopu izložbe “Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku”.

Europska sredstva poluga su za ekonomski i društveni razvoj Hrvatske, a posebno nakon #Covid19 krize kada će nam kroz novi proračun EU, instrument #NextGenerationEU i Europski fond solidarnosti u idućih sedam godina na raspolaganju biti 24,2 milijarde €.

Ova izložba samo je dio Dana otvorenih vrata EU projekata, koji se održavaju po četvrti put, a ove godine i u posebnom virtualnom izdanju kojem se možete pridružiti na https://dov2020.strukturnifondovi.hr/.

Osim toga, danas je na Institutu Ruđer Bošković potpisan ugovor kojim će se realizirati najveće ulaganje u znanost i istraživanje u zadnjih 30 godina u Hrvatskoj, a radi se o projektu vrijednom više od 70 milijuna € koji se financira iz #fondoviEU. bit.ly/35AZkKH

Vlada Republike Hrvatske