Internetom se šire lažni profili političara, reagirao Jandroković: Kakav si ti to lik da želiš biti ja?

Pojava lažnih profila na društvenim mrežama posljednjih je dana uzela maha. Čini se kako su ovaj put meta – političari.

U srijedu su pratitelje sa svojih pravih profila o tome obavijestili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u nedjelju je isto učinio Bojan Glavašević.

“Pojavio se lažni profil na društvenim mrežama koji se predstavlja u moje ime. Želim samo svima skrenuti pažnju kako je ovo pravi osobni profil, a ni sa jednim drugim nemam veze”, poručio je Davor Božinović na svom Facebook i Twitter profilu.

Na Facebooku se nedugo nakon ministra Božinovića oglasio i Gordan Jandroković.

“Dragi Facebook prijatelji i pratitelji, netko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći iste fotografije. Za vašu informaciju to nisam ja, to nema veze sa mnom niti su to moje poruke. Predsjedam Saborom i pitam se kakav si ti to lik da želiš biti ja?'”, upitao je Jandroković uz pošalicu.

Prije nekoliko dana s istim problemom javio se i Bojan Glavašević.

“Dragi svi, izgleda da je netko napravio lažnu stranicu s koje piše komentare pretvarajući se da sam ja. Čak su uzeli fotografije s ove stranice. Uvijek moramo biti oprezni s takvim varalicama, i molim vas da tu stranicu prijavite Facebooku jer krši standarde zajednice. Ja ću u narednim danima pokrenuti proces verifikacije ove stranice kako biste uvijek znali da komentare pišem ja, a ne netko drugi. Puno hvala na pomoći. Možete biti sigurni da vam ja neću pisati komentare previše intimnog ili sumnjivog sadržaja”, poručio je na Facebooku.

(Izvor: DIREKTNO.hr, https://direktno.hr/  foto: DIREKTNO.hr

(Pavo Jazvić)