Inicijativa Ovršni ustanak na sastanku s ministrom Bošnjakovićem – nema prisilnog stečaja blokiranih građana!

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković na zahtjev članova Inicijative Ovršni ustanak primio je delegaciju Ovršnog ustanka na čelu s Danijelom Galovićem u ponedjeljak, 9. travnja 2018. u 11,30 sati. Sastanak se održao u Kabinetu ministra, Ulica grada Vukovara 49 u Zagrebu.


NEMA PRISILNOG STEČAJA BLOKIRANIH GRAĐANA!

Danijel Galović je danas bio s delegacijom Ovršnog ustanka na razgovoru s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem u Ministarstvu pravosuđa gdje je došao s prijedlozima i zahtjevima Inicijative Ovršni ustanak u vezi izmjena Ovršnog zakona i izlaska građana iz dužničkog ropstva. Bilo je govora o raznim temama koje smo kao Inicijativa promovirali u posljednjih godinu dana. Također smo se dotakli teme automatskog pokretanja osobnog stečaja blokiranih građana i sastava radne grupe za izradu novog Ovršnog zakona ispred Ministarstva pravosuđa na čelu s Josipom Salapićem.

Što smo uspjeli danas? Uspjeli smo ishodovati da se osobni stečaj ne provodi automatizmom već na pristanak blokiranog. To zapravo znači da se nad 80 do 90 tisuća građana, koji su trebali biti obuhvaćeni tim prisilnim stečajem, on NEĆE PROVODITI PRISILNO! Nema nove otimačine imovine!

Ishodovali smo da će ministar Bošnjaković uzeti u razmatranje da jedan naš predstavnik Inicijative Ovršni ustanak bude član radne skupine za izradu novog Ovršnog zakona, a razmatrat će i ostale naše prijedloge koje smo im predali u pisanom obliku.

Jedan od prijedloga koje je Galović dao je da Bošnjaković izađe pred medije i da ponudi ostavku na što se on samo nasmijao.

Na kraju možemo reći da nismo vidjeli neku veliku volju da Bošnjaković nešto radikalno promijeni. Dajemo mu nekoliko dana da razmotri naše prijedloge i da nam odgovori. Do tada idemo pritiskati Zdravka Marića! Nema predaje jer mi smo suvereni narod! DOSTA je ovršnog terora! Bit ćeš opet HRVATSKA!

(Inicijativa Ovršni ustanak, Radovan Preložnjak)

VIDEO: IZJAVA ZA MEDIJE DANIJELA GALOVIĆA