Incident Mesarić-Mihanović: Reagiranje gradonačelnika Grada Mursko Središće i predsjednika Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

J.M. je gradski vijećnik, a M.M. predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sitnice i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Mursko Središće iz čega jasno proizlazi da su obojica uključeni u poslove u okviru i nadležnosti Grada.

Upoznati smo da se dogodio incident između njih, a i da je bila pozvana policija koja je napravila izvide samog događaja. Također gradonačelnik je razgovarao s obojicom i izrazio žaljenje zbog tog događaja i jasno zauzeo stav da je protiv bilo kakvog nasilja u rješavanju nesuglasica ili nesporazuma, a pogotovo ako bi isti bili izazvani temeljem rada u Gradskom vijeću, tj. možebitno zbog neke rasprave sa Gradskog vijeća.

S obzirom na oprečne izjave njih dvojice o samom događaju zatraženo je službeno izvješće od policije u kojem pak stoji da su dvojica muškaraca narušavala javni red i mir, da su se fizički obračunali, da je jedan od njih bio pod utjecajem alkohola te je stoga protiv obojice podnesena prijava za narušavanje javnog reda i mira, obzirom što obojica prema liječničkim nalazima imaju lake tjelesne ozljede. Protiv jednog je također podnesena prijava poradi počinjenja prekršaja iz članaka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Žao nam je što se takav događaj dogodio i što se nesporazumi ili problemi ne rješavaju na način suradnje, razumijevanja i međusobnog uvažavanja, već međusobnim fizičkim obračunavanjem. Želimo da se ubuduće mogući problemi ili nesporazumi rješavaju isključivo u duhu međusobnog uvažavanja i suradnje na dobrobit svih, a nasilje ili nasilničko ponašanje u našem gradu ne želimo. Isto tako pozivamo ih da sjednu i porazgovaraju i na miroljubiv način riješe razmirice u cilju daljnjeg kvalitetnog rada za dobrobit svih.

GRADONAČELNIK:

Dražen Srpak

PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

GRADA MURSKO SREDIŠĆE:

Zvonko Vrtarić, dipl.ing