ILI MOST I ZAOBILAZNICA ILI ZABRANA MNOGIH VRSTA PROMETA KROZ MURSKO SREDIŠĆE

Hrženjak Dominik (HDZ) postavio je gradonačelniku sljedeće pitanje na aktualnom satu 8. sjednice Gradskog vijeća:

 

„Zanima me kao i svaki put, pitanje prometa kroz naš grad. Da li imamo neke nove informacije od strane Hrvatskih cesta i da li se tu nešto događa jer je intenzitet i dalje jako, jako velik ?“

 

„Najbolje je da odgovor započnem sa statistikom, rekao je Srpak. U rujnu je prošlo 13.284 kamiona što je do sada najviše. U listopadu se taj broj smanjio na 12.200, ali je indeks prema prošlogodišnjem istom razdoblju povećan za 5%. Intenzitet se kreće u rasponu od 12.500-13.500 mjesečno. Unatoč naporima inspekcijskih službi koje promet kontroliraju svaki tjedan, nema napretka u smanjenju, a pritužbe građana na oštećenje kuća se povećavaju.

Naš sljedeći potez je izrada elaborata s kojim želimo postići da se čim prije iznađe rješenje. Ako elaborat pokaže da se promet može smanjiti onda se ja slažem da nam ne treba novi most i zaobilaznica, a to bi značilo samo jedno, zabrana za mnoge vrste prometa osim dostave i lokalnog prometa. Ako ne, onda nema drugog rješenja osim zaobilaznice i mosta ili brze ceste prema Čakovcu.

 

Međimurska županija će financirati idejno rješenje novog mosta i zaobilaznice sve do Petišovca u susjednoj Sloveniji pa tako i slovenci mogu to iskoristiti za sebe lobirajuću za taj projekt. (rt)