Iako ranije kažnjen, Čutura ostaje na čelu Hrvatske Lutrije

U Hrvatsku lutriju Čutura je došao 2018.

Ignacije Čutura još će četiri godine biti na čelu Hrvatske lutrije. Vlada mu je nakon provedenog javnog natječaja povjerila novi mandat predsjednika Uprave, čije je upravljanje privremeno preuzeo u svibnju, nakon iznenadne smjene dotadašnjeg predsjednika Uprave Marija Muse. Čutura je tada bio član Uprave, a iako razlozi smjenjivanja tada nisu javno komunicirani, ono je uslijedilo nakon što se vodstvo Lutrije, među kojima i ovaj dvojac, našao pred Povjerenstvom za sukob interesa, jer su, kako se otkrilo, uz redovnu plaću isplatili druge naknade koje zaposlenici imaju po kolektivnom ugovoru, poput božićnica i darova za djecu.

Musa je na račun dobio i bonus za dobre ostvarene poslovne rezultate, što mu je Povjerenstvo zamjerilo i izreklo kaznu od 8 tisuća kuna. Čuturi, pak, nije isplaćena i novčana nagrada, pa je bio kažnjen s 2 tisuće kuna, zbog primljenih božićnica i dječjih darova. No, to nije utjecalo na njegov odabir na proteklom natječaju za mandat predsjednika Uprave.

U Hrvatsku lutriju Čutura je došao 2018., a iz dostupnih podataka karijeru je prethodno gradio u tvrtki Sati-Zagreb, u kojoj je bio direktor, a koja je ugašena 2013., te je bio i na nižim menadžerskim pozicijama u Ini. Skupštini HL-a Vlada RH također predlaže i da na poziciju članice Uprave imenuje Dijanu Pavićević.

(izvor: https://www.poslovni.hr/, foto: rt)