I ove godine kvalitetna suradnja Međimurske županije i Udruga branitelja

U Maloj vijećnici Međimurske županije održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o sufinanciranju rada braniteljskih udruga na području Međimurske županije u sveukupnom  iznosu od 142.400,00 kuna.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako mu je drago što postoji već dugi niz godina kvalitetna i dobra suradnja između braniteljskih udruga i Županije koje imaju niz aktivnosti i koje štite vrijednosti koje su proizašle iz Domovinskog rata. „Ovo je samo jedan od načina suradnje gdje Međimurska županija, sukladno iznosima u Proračun brine o svojim braniteljima, a ujedno imamo i niz drugih programa koje tijekom godine realiziramo. Neke od njih su stipendiranje djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja za što se izdvaja iz Proračuna oko 200.000,00 kuna, ujedno ove godine će biti rekonstrukcija Spomenika hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih u Čakovcu za koju smo osigurali sredstva, ali i niz drugih manifestacija koje se provode tijekom godine, a koje podržavamo. Čestitam ovom prilikom predsjednicima i predstavnicima udruga na poštivanju žrtve i doprinosu našim braniteljima na onim mjestima gdje se vodio rat, a gdje se danas postavljaju Spomen ploče. Od Livna, Pakraca, Iloka, Petrinje gdje su naši Međimurci branili Domovinu  te Vam zahvaljujem na tome“, rekao je Posavec.

Josip Grivec, zamjenik župana zahvalio se svim braniteljima, braniteljskim udrugama na svim aktivnostima te je istaknuo kako treba njegovati uspomenu na sve one koji su dali svoj život i zdravlje, a ujedno je istaknuo kako s Gradom Ilokom, Međimurska županija planira sufinancirati postavljanje spomenika prvom poginulom branitelju Predragu Jurčecu koji je poginuo u Iloku te će se ta suradnja realizirati tijekom godine.

Stjepan Horvat ispred svih udruga potpisnika koji djeluju na području Međimurske županije, rekao je „Odlazeći na sastanke diljem Hrvatske, ponosan sam što mogu reći da rijetko koja Županija daje ovoliku potporu i financijski potpomaže populaciji braniteljskih udruga, kao što to radi Međimurska županija.  Znamo da smo ispisali povijest, ali u nadi u budućnost, dokazujemo da možemo i želimo  doprinijeti svakodnevnom razvoju. Hvala Vam još jednom te obećajem da ćemo suradnju i dalje održavati na ponos svih nas“.

Potpisnici Sporazuma o sufinanciranju braniteljskih udruga su Zajednica udruga i članova vojnih invalida Domovinskog rata Međimurske županije, predsjednik Mladen Tkalčec, Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije predsjednik Božidar Balog, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije predsjednica Milka Božek, Udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije predsjednica Danica Pongrac Krhač, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Međimurske županije predsjednik Stjepan Horvat, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Međimurske županije predsjednik Dražen Posavec, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik – Podružnica Međimurske županije predsjednik Ivan Novak, Udruga veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec tajnik Zdenko Jančec, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Jug – Čakovec predsjednik Pavo Jazvić te Udruga Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja predsjednik Željko Sršan koji su potpisali sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Svoju podršku potpisivanju dali su pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač.

UO za poslove župana

Morana Kiš