HSP AS I PERO ČORIĆ NAKLADNICI BESPLATNOG KATOLIČKOG KALENDARA „ŠARENGRAD 2017.“

Kao i svake godine, tradicionalno uz nadolazeće Božićne blagdane HSP AS i njihov glavni tajnik Pero Ćorić izdaju prigodni katolički kalendar sa motivima Šarengrada.

Ovogodišnje izdanje tiska se u 5.000 primjeraka i bit će podijeljeno svima onima kojima je Šarengrad prirastao srcu. Ovo tradicionalno izdanje potaknuto je kao i prijašnjih godina  sa ciljem da se podsjeti na prirodne ljepote istočne Hrvatske, Hrvatskog Srijema i ogronaka Fruške gore ali i sa ciljem da podsjeti kako je Šarengrad mjesto koje živi između dva grada koji doslovno umiru pred očima hrvatske javnosti, između Iloka i Vukovara.

Katolički kalendar „Šarengrad 2017.“ šalje se kao i svi slični promotivni i pisani materijali do sada na preko 150 adresa diljem RH i svijeta koje se bave zaštitom kulturne baštine. Godina 2016. ostat će upamćena kao godina egzodusa iz ovog bogatog i prekrasnog Hrvatskog kraja jer prema službenim podacima MUP-a s područja Iloka, Vukovara i pripadajućih naselja unazad godinu dana iselilo se više od 2.000 osoba, a samo s područja grada Iloka 22 osnovnoškolaca ispisana su od početka školske godine 2016. do danas te su se sa svojim obiteljima odselili. S nadom da će i ovo izdanje doprinijeti detektiranju važnosti ovog problema u široj Hrvatskoj javnosti HSP AS i Pero Ćorić nastavit će sa sličnim projektima i ubuduće.

Autor svih fotografija je kao i prijašnjih godina Igor Jurgec, fotoamater iz Šarengrada.

(predsjednica Odbora za medije Natalija Bilić)