HRVOJE NIČE KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA GRADA VINKOVACA

Hrvoje Niče, mag. oec. kao kandidat HSP AS za gradonačelnika Grada Vinkovaca predstavio svoj program

Dana 25.02.2017. s početkom u 11,00 sati u prostorijama HSP AS u Vinkovcima, održana je konferencija za medije na kojoj je HSP AS predstavio svog predsjednika stranke kao kandidata za gradonačelnika grada Vinkovaca.

Potporu njemu kao kandidatu na konferenciji za medije dali su predsjednik Podružnice HSP AS Vinkovci Tomislav Miličević, predsjednik ŽV HSP AS VSŽ i predsjednik Županijske skupštine VSŽ Antun-Toni Žagar u ime svojih stranačkih organizacija te glavni tajnik stranke Pero Ćorić sa suradnicima u ime Predsjedništva HSP AS. Hrvoje Niče mag. oec. osobno je predstavio osnovne smjernice svog i stranačkog programa s kojim će zatražiti povjerenje sugrađana.

Prvi put otkako se u Hrvatskoj neposredno biraju gradonačelnici, HSP AS u gradu Vinkovcima izaći će s vlastitim kandidatom te pokazati kako najsnažnija pravaška opcija u Hrvatskoj ima rješenja za probleme koji se u Vinkovcima gomilaju godinama.

Isticanjem vlastitog kandidata za gradonačelnika, HSP AS želi pokazati kako se ne namjeravamo skrivati iza tuđih programa već Vinkovčankama i Vinkovčanima ponuditi program koji je realan, mjerljiv i u okvirima postojećeg proračuna itekako ostvariv.

Prije nepunih pet mjeseci izabran sam za predsjednika HSP AS te sam najavio zaokret u našem političkom djelovanju. Kandidiram se svjestan kontinuiteta vladavine u Vinkovcima i straha od promjena, ali sam i svjestan da mnogi moji sugrađani svoju djecu i unučad gledaju preko Skypea i Facebooka. Mojom kandidaturom želim izbjeći mogućnost da za lokalne izbore imamo biračke kutije u Dublinu, Münchenu ili Berlinu.

 

Problemi se gomilaju 20 godina i meni je dosta predizbornih obećanja o Hrvatskom domu, istočnoj obilaznici i Visokom učilištu čemu HSP AS i ja osobno dajemo punu potporu. Nažalost to su pusta predizborna obećanja već nekoliko mandata. Stagniramo ekonomski, demografski, politički, kulturno i sportski, a u 20 zadnjih godina potrošeno je više od 2 milijarde proračunskih sredstava za krive ili nepostojeće prioritete.

 

Zadnja granata srpskog agresora pala je na Vinkovce prije 22 godine, a danas imamo u strogom centru grada još uvijek 37 rupa od tih istih granata. Teško ćemo u gradu Heroju Vukovaru u strogom centru danas naći toliko rupa od granata a znamo koliko je na njih ispaljeno. Vinkovci kao 12. grad po veličini u državi netreba ničiju samilost a ja ću kao budući gradonačelnik inzinstirati na našem uvažavanju.

 

Već na prve dvije sjednice Gradskog vijeća zahtjevat ćemo rebalans proračuna te ćemo naknadne po rođenom djetetu sa sadašnjih tisuću kuna dići na pet tisuća kuna po djetetu, a osigurat ćemo besplatne udžbenike za svu djecu u Vinkovcima na hrvatskom jeziku. Tražit ćemo imenovanje ulica po imenu 109. vinkovačke brigade, 5. gradijske brigade i ulice Dragovoljaca HOS-a.

 

Nismo dužni niti jednoj interesnoj skupini, pozivamo sve koji se prepoznaju u ovom programu i onom koji ćemo iznijeti u narednih 80 dana da nam se pridruže i da nas podrže“, između ostalog rekao je predsjednik HSP AS i kandidat gradonačelnika za grada Vinkovce Hrvoje Niče mag. oec.

S dužnim poštovanjem,

predsjednica Odbora za medije

Natalija Bilić

unnamed