HRVATSKE I ŽUPANIJSKE CESTE KAO MONSTRUMI ČEŠU STABLA – ČUVAJMO DIVLJE ČREŠNJE I VIŠNJE!

Jedan vrlo ekološko-povijesni govor održao je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće vijećnik HDS-a Ivan Goričanec.

„Svi smo mi ovdje punoljetni i svjedoci smo da je za vrijeme naših života nekoliko vrsta ptica i životinja nestalo. Dometi ljudskog roda i civilizacije čine svoje i to ne možemo zaustaviti. Na prilazima našem gradu, posebno po lugovima i haldama na ničijoj zemlji ima stabala divljih črešnji i višnji. Svjedoci smo toga da Hrvatske ceste, a i Županijske gotovo ko monstrumi češu stabla uz ceste. Ne znam gdje su to vidjeli, ja to nigdje u svijetu nisam vidio osim u našoj zemlji kako se to devastira i uništava. Znam da oni imaju potrebu da to kitje ne pada na cestu, ali to se tako ne radi.

Molio bih da slučajno nekome ne padne na pamet da ova stabla o kojima govorim, da ih uništava ili miče jer je to zadnja veza nas koji ovog trenutka živimo s onim što je nekada bilo. Dakle čuvajmo divlje črešnje i višnje kao zasade zadnjeg što postoji jer one nisu umjetne niti od nekud donijete.“

(rt, foto Tin Tomanić)

gor-1