KONFERENCIJA ZA MEDIJE MEĐIMURSKOG HRAST-a

„Tko je bio ZA?“

Govornici:

Hrvoje Šlezak, predsjednik međimurske podružnice Hrasta

Bruno Matotek, predsjednik čakovečkog ogranka Hrasta

Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku poziva sve članove i simpatizere stranke, te sve one koji su na prvom građanskom referendumu dali svoj glas za zaštitu ustavne definicije braka i za obitelj, neka izađu na predstojeće izbore u nedjelju te daju svoj glas kandidatkinji za predsjednicu Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović koja je tom prilikom glasala ZA.

Gospodin Ivo Josipović tada je glasao PROTIV toga da u Ustav Republike Hrvatske uđe odredba da je brak isključivo zajednica žene i muškarca. Obzirom na rezultate referenduma, jasno je da se gospodin Josipović odredio suprotno od vrijednosti koje zastupa Hrast i velika većina naroda za čijeg se predstavnika on i gospođa Grabar-Kitarović natječu.

Hrvatska zaslužuje predsjednicu koja osjeća bilo svog naroda. Stoga pozivamo sve Međimurke i Međimurce da svoj glas daju gđi. Grabar-Kitarović koja zastupa, živi i promovira vrijednosti svojstvene hrvatskom narodu.

Danas u Republici Hrvatskoj većina njezinih građana živi izrazito teško. Mnogi nažalost u siromaštvu i nesigurnosti za vlastitu egzistenciju što zbog nemogućnosti zaposlenja, što zbog neisplate redovite i pravedne plaće za njihov rad. Zbog toga su brojni građani izloženi jarmu ovrha. Sve je to rezultat teške gospodarske i socijalne krize koja u Hrvatskoj traje već punih šest godina.

Aktualna Vlada RH i predsjednik gosp. Ivo Josipović, nažalost, u vremenu mandata, koji im je bio povjeren od strane hrvatskih građana, nisu uspjeli pronaći put izlaska iz ove teške gospodarske i socijalne situacije, već su ostavili dojam promatrača koji očekuje da neka „viša sila“ riješi problem građana ove zemlje.

Drage građanke i dragi građani Grada Čakovca, žitelji Međimurske županije, članovi i simpatizeri političke stranke HRAST–pokreta za uspješnu Hrvatsku, vi ste gospodari vlastite budućnosti, a ne promatrači, stoga vas ovim putem pozivamo da 11. siječnja izađete na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora i snagom vlastitog glasa podržite Kolindu Grabar-Kitarović da zajedno zapalimo svjetlo za bolju, odlučniju i uspješniju Hrvatsku u kojoj će politika raditi na dobrobiti svih građana ove zemlje, a osobito onih najugroženijih!

Međimurska podružnica stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku