Horvat u zatvoru zbog trojice vlasnika tvrtki iz Međimurja koje osobno poznaje

Bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat koji je u subotu podnio ostavku na tu dužnost nakon što je uhićen zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti namjerava aktivirati saborski mandat, doznaje se od njegova branitelja koji priprema zahtjev.

Odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je u ponedjeljak Hini da priprema zahtjev kojeg će poslati u Sabor čim mu ga sutra potpiše Horvat čiji bi se saborski mandat trebao aktivirati nakon što to potvrde Mandatno-imunitetno povjerenstvo i zastupnici.

Smatra da bi Horvat mogao brzo biti pušten da se brani sa slobode jer je u istražnom zatvoru završio zbog opasnosti od utjecaja na trojicu svjedoka od ukupno 11 koliko će ih Uskok u odnosu na Horvata ispitati u pokrenutoj istrazi.

Riječ je o ljudima iz Međimurja koji su vlasnici tvrtki i koje Horvat osobno poznaje, kaže odvjetnik.

“Kad bi htjeli teoretski bi mogli ta tri svjedoka ispitati danas ili sutra i on bi mogao izaći vani, a realno to ovisi o njihovoj volji”, kazao je odvjetnik, dodavši da je tražio istražitelje da ispitaju svjedoke a oni su mu rekli da će vidjeti.

Za troje svjedoka koje Horvat osobno poznaje, odvjetnik je rekao da bi s njima mogao doći u kontakt, ali je on predlagao da mu se umjesto istražnog zatvora odredi mjera opreza zabrane približavanja. No, sudac istrage zagrebačkog županijskog suda to nije prihvatio. Terešak kaže da ne zna jesu li ili kad će ostali osumnjičeni za koje Uskok nije tražio određivanje istražnog zatvora biti ispitani na Uskoku.

(izvor: https://dnevnik.hr/, foto: Screenshoot)