Horvat izašao iz Remetinca: “Uvjeren sam u to da svjesno ništa nisam napravio protuzakonito”

Nakon deset dana istražnog zatvora bivši ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izašao je iz Remetinca.

“Što reći? Mislim da do ovoga svega nije trebalo doći. Mislim da bi najlakše bilo sve to skupa priznati i istog trenutka otići doma i čekati proces i suđenje, ali se nema što priznati. Uvjeren sam u to da svjesno ništa nisam napravio protuzakonito. Pokušat ćemo doznati sve što se dogodilo i dokazati da nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime”, rekao je i dodao kako nije fer ni korektno ovakvo izlaganje nekoga tko mu je bio najbliži suradnik.

A povratak u Sabor?

“Kad moj odvjetnik dobije uvid u spis, kad vidi za što me se tereti, ako bude podignuta optužnica, pristupit ćemo aktivnoj obrani”, kazao je Horvat i zahvalio novinarima na korektnom praćenju.

“U Sabor se neću vratiti. Pola mandata gradonačelnik Preloga, pola mandata gradonačelnik Murskog Središća”, rekao je i dodao kako je uzeo mogućnost 6+6, ali neće iskoristiti cijelu godinu.

Podsjetimo, Horvat je uhićen 19. veljače u svom domu, a isti dan mu je, nakon ispitivanja u USKOK-u, određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor zbog sumnje da je 2018. zajedno s tadašnjom pomoćnicom, na poticanje četvero suosumnjičenih, nezakonito dijelio višemilijunske bespovratne poticaje.

(izvor: https://direktno.hr/, foto: Screenshot)