HOĆE LI I SRPAK „BOJKOTIRATI“ JOSIPOVIĆA ?

„Josipović pod krinkom službenog predsjedničkog protokola traži susrete sa županima, gradonačelnicima i načelnicima  bez obzira na to kojoj stranci pripadali , te obilazi različite institucije i tvrtke diljem Hrvatske.“

Ovo je između ostaloga napisao Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u dopisu kojeg je prije nekoliko dana uputio na adrese svih županijskih, gradskih, općinskih i područnih odbora.

“Očekuje se od naših stranačkih dužnosnika , ali i župana, gradonačelnika i načelnika koji su članovi HDZ-a da se do kraja kampanje ni na koji način, čak ni sudjelovanjem u protokolarnim aktivnostima, ne daju uvući u Josipovićevu perfidnu igru.

Josipović kontinuirano zloporabi predsjedničke funkcije, sve resurse Ureda Predsjednika RH i ostalih državnih institucija u predizborne svrhe, a na teret poreznih obveznika. Cijelu izbornu godinu na trošak hrvatskih građana zapravo vodi svoju predsjedničku kampanju. Zadnjih je mjeseci posjetio više gradova i općina, obišao više proizvodnih pogona ili gradilišta, nego u čitavome svome dotadašnjem mandatu.

I sada, kada je službeno započela izborna utrka, SDP-ov kandidat bez ikakvih skrupula zloupotrebljava ovlasti i poziciju Predsjednika RH te se koristi državnim proračunom.“

Brkić dalje navodi da bi svakim susretom sa SDP-ovim predsjedničkim kandidatom HDZ-ovi dužnosnici bili instrumentalizirani u svrhu njegove kampanje.

Komentar o ovome zatražili smo od Dražena Srpaka, gradonačelnika Murskog Središća i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a.

„Ovdje se ne radi o nikakvom bojkotu Ive Josipovića nego o neuključivanju u njegovu izbornu kampanju. On je još uvijek predsjednik i prisustvovanje događajima na koje je dolazio izvan kampanje je bilo u redu, ali na ove koje nikad više neće organizirati osim za vrijeme izborne kampanje ja ne dolazim.“ (rt)

ivo 2