HND napad na novinarku ‘Slobodne‘ nazvao odvratnim, imaju i pitanje za premijera

– Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje ovaj odvratni napad na novinarsku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj napad je posljedica takvog razmišljanja – izjavio je u petak ujutro predsjednik HND-a Hrvoje , piše SLOBODNA DALMACIJA.

Zovko komentirajući skandalozno ponašanje skupina muškaraca koji su u Ivanbegovini kod Imotskog – rodnom mjestu ministra zdravstva Milana Kujundžića – napali našu novinarku dok je obavljala svoj profesionalni zadatak.

Na javnoj površini, ne krećući se po ničijem privatnom posjedu.

– HND daje punu podršku našoj članici i kolegici Andrei Topić. Stojimo joj na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koju joj možemo pružiti, a od nadležnih institucija očekujemo da u najhitnijem roku reagiraju na ovaj napad – poručuje Zovko.

On je jedno važno pitanje uputio i hrvatskom premijeru.

-Predsjedniče Vlade gospodine Plenkoviću, vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima? Obzirom da ih mi vidimo već davno, a vi tvrdite da oni ne postoje. Sve ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom. Jedino ne znam je li to govori sve o toj zemlji, ili o Europskoj uniji – zaključio je Zovko.

Piše: Marina Karlović Sabolić

(izvor: https://slobodnadalmacija.hr/, foto: Andrea Topić, Kujundžićeva kuća u Ivanbegovini)