HDZ poziva aktualnog gradonačelnika Grada Čakovca da povuče svoju odluku o prodaji gradskog zemljišta

 

Marković: Demokratske norme nalažu da se takve stvari ne rade kada je mandat nekome pri samom kraju

HDZ Grada Čakovca zbog zaštite interesa građana Čakovca najoštrije osuđuje potez gradske uprave na čelu sa još nekoliko dana aktualnim gradonačelnikom zbog objave natječaja o prodaji gradskog zemljišta. Pozivaju gradonačelnika da povuče natječaj o prodaji zemljišta budući demokratske norme i standardi ne opravdavaju takav poteze neposredno prije samih izbora.

-Gospodine Kovač Vaš je mandat pri samom kraju i vrlo je upitna Vaša odluka, gdje se skrivate iz Gradskog vijeća, o prodaji gradskog zemljišta. Naime, izbori su za nekoliko tjedana i ovakvi potezi kod naših sugrađana bude sumnju. Zar ne bi bilo korektnije i transparentnije da se ovako važna odluka prepusti novom gradonačelniku a ne izvršnoj vlasti na odlasku – upitao je u ime čakovečkog HDZ-a predsjednik organizacije HDZ- a i kandidat za gradonačelnika Tomislav Marković te nastavio:

-U HDZ-u držimo da bi se odluka o sudbini spomenutog gradskog zemljišta trebala ostaviti novoj izvršnoj vlasti i da ona odluči kako se najbolje može to građevinsko zemljište iskoristiti – kazao je Marković. Dodao je i da zabrinuti građani u svojim reakcijama postavljaju pitanje stavljaju li se ovdje privatni interesi ispred javnih.

-Ponovno skrećem pozornost, bez obzira na namjeru gradonačelnika Kovača vezano uz prodaju predmetne građevinske parcele da Čakovec ao jedan od rijetkih gradova te veličine dosada nije ništa napravio za mlade obitelji posebno kada se priča o adekvatnom stambenom zbrinjavanju – zaključio je Marković te još jednom pozvao gradonačelnika da povuče svoju spornu odluku odnosno da povuče natječaj za prodaju gradskog zemljišta.

HDZ Grada Čakovca