HDZ-ov Tomislav Marković najavljuje svoj program za gradonačelnika Čakovca: „Vrijeme je za TVOJ Čakovec!“

 

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Čakovca na nadolazećim lokalnim izborima, Tomislav Marković, najavljuje ključne točke svoga programa kojim građanima poručuje da je vrijeme za promjene i za onakav Čakovec kakav su zaslužili: „Vrijeme je za TVOJ Čakovec!“

– Čakovec treba vratiti Čakovčankama i Čakovčanima! – rekao je Marković.

Program se sastoji od četiri osnovne točke, koje se odnosne kako na sam grad, tako i na pripadajuća prigradska naselja:

  • Sveobuhvatni program za mlade, umirovljenike, kulturu i sport
  • Razvoj gospodarstva Grada Čakovca
  • Oživljavanje centra grada i poboljšanje prometne infrastrukture
  • Digitalizacija i transparentnost poslovanja.

Sveobuhvatni program za mlade, umirovljenike, kulturu i sport

Vodeći se činjenicom da je demografska obnova jedna od najvažnijih europskih politika, ujedno i politika središnje vlasti naše države, veliku pozornost potrebno je pružiti upravo mlađoj populaciji građana i mladim (budućim) obiteljima. Činjenica je da Čakovec zaostaje u općem trendu razvoja demografske politike, odnosno da ona nije u potpunosti prilagođena potrebama Čakovčanki i Čakovčana.

Program za mlade provodit će se kroz:

– stambeno zbrinjavanje mladih uz poticanu stanogradnju (POS stanovi)

– novčani poticaji za svako novorođeno dijete

– povećanje stipendija našim studenticama i studentima za minimalno 20%

– uvođenje jednosmjenske nastave u naše osnovne škole

– veće subvencioniranje boravka u gradskim i privatnim vrtićima roditeljima

– dogradnju ili izgradnju vrtića, te Centra za odgoj i obrazovanje sukladno programu i odluci Vlade RH; izgradnju IV osnovne škole sredstvima EU, sukladno budućim potrebama

– prevenciju nasilja u parkovima i na ulicama.

Veća posvećenost najstarijoj populaciji provest će se kroz sufinanciranje neprofitnih organizacija koje se bave starijima – prvenstveno kulturno-umjetničkim društvima i udrugama umirovljenika, kako bi naši umirovljenici imali dovoljno društvenih aktivnosti. Uskrsnice i božićnice za umirovljenike podijelit će se u suradnji s Maticom i udrugama umirovljenika.

Za sportske klubove i udruge izdvajat ćemo veća sredstva, sukladno postignutim rezultatima. Reorganizirat ćemo poslovanje Centra za kulturu, te uz postojeće avangardne kazališne skupine osnovati stalnu glumačku skupinu po uzoru na iste takve u drugim gradovima.

– Sklapanje ugovora i jasno definiranje poslovnog odnosa između Grada Čakovca i Teniskog kluba Frano Punčec vezano uz izmještanje i izgradnju novih teniskih terena (aktivno uključivanje HTS).

Razvoj gospodarstva grada Čakovca

– U fokusu mog programa bit će i gospodarstvo, koje već duže vrijeme stagnira. Reorganizirat ćemo poslovanje i razvoj gradskih tvrtki, kroz povlačenje sredstava iz EU fondova. Stavit ćemo u funkciju 30 hektara gospodarske zone (normalizirati komunikaciju na relaciji gradonačelnik-župan i osigurati vertikalu prema Vladi RH).

– Subvencija kamatne stope za poduzetnike kroz kreditne programe banaka

– Javna objava i revizija svih ugovora vezano uz izgradnju sportskih terena i gradskih bazena (isti su trebali biti građeni sredstvima iz EU fondova, tj. bespovratnim sredstvima)

– Vlada je već osigurala financijska sredstva za opremanje komunalne infrastrukture, ali ne postoji dovoljno ambicije, znanja i volje sadašnje gradske vlasti za dovođenjem  kvalitetnih investicija u grad. – rekao je Marković te dodao kako je u gospodarsku zonu nužno dovesti investitore koji se bave djelatnostima visoke dodane vrijednosti, gdje će plaće zaposlenika biti više. Također, gradsko poljoprivredno zemljište mora biti dodijeljeno OPG-ovima i malim poljoprivrednicima na korištenje

Oživljavanje centra grada i poboljšanje prometne infrastrukture

  • oživljavanje i uređenje centra grada
  • ukidanje naplate parkinga na svim lokacijama u gradu poslije 15:00 sati radi privlačenja sugrađana u centar
  • uređenje Perivoja Zrinskih uz poštivanje mišljenja struke i rješavanje problema sa vranama
  • sanacija opasnih raskrižja i neuređenih prometnica.

– Konačno uvođenje transparentnosti poslovanja u Grad Čakovec i sve gradske tvrtke, što je već trebalo biti učinjeno prije 20 godina. Vaše je puno pravo svakoga trenutka imati uvid u to kako se troši svaka vaša lipa. Grad Čakovec nema svoj novac. Ima samo sredstva koja ste mu vi, građani, povjerili da se njime kvalitetno raspolaže, za vašu dobrobit.

Što je veća digitalizacija i transparentnost u gradu Čakovcu i gradskim tvrtkama – to je MANJA KORUPCIJA!  – završio je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Čakovca Marković.

Međimurska ŽO HDZ