HDZ nakon lokalnih izbora najjača politička stranka u Međimurju

Hrvatska demokratska zajednica nakon održanih lokalnih izbora potvrdila je vodeće mjesto među političkim strankama u Međimurskoj županiji osvajanjem dva od tri grada te četiri načelničke pozicije.

– Nasuprot SDP-a koji je dosada tvrdio da je sjever Hrvatske, a time i Međimurska županija, njegova utvrda, činjenice da je HNS-a zahvaljujući političkoj trgovini sa svojim bivšim članom odnosno županom osvojio Čakovec i nekoliko općina, stvarni rezultati i analiza nedvojbeno pokazuju da je HDZ najjača politička stranka u Međimurskoj županiji – naglasio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat.

U HDZ-u ističu da u Međimurskoj županiji birači iz izbora u izbore sve više prepoznaju rezultate koje njihovi gradonačelnici i načelnici ostvaruju u svojim sredinama kao i konkretne programe i projekte koji znače razvoj i bolji život za žitelje Međimurske županije.

– Nesumnjivo je da HDZ u Međimurju na svim razinama kroz izborne cikluse jača. To je realnost i to je činjenica. Dok se druge stranke raspadaju, dok ih napuštaju njihovi čelni ljudi pa ih nakon toga “šlepaju” na izborima, dok neke stranke imaju velikih problema zbog svojih čelnih ljudi, HDZ i organizacijski, ali i kroz potporu birača snažno ide dalje – rekao je Horvat.

HDZ Međimurske županije na ovim je izborima potvrdio da su Prelog i Mursko Središće, s gradonačelnicima Ljubomirom Kolarekom te Draženom Srpakom, neosvojive utvrde za sve druge političke opcije. Poseban iskorak napravljen je na razini općina gdje HDZ samostalno ima četiri te sa svojim koalicijskim partnerima još pet načelničkih mjesta.

Podsjetimo, uz gradonačelnike Preloga i Murskog Središća, stranka samostalno ima svoje načelnike Ivana Hajdarovića u Dekanovcu, Emanuela Sinkovića u Goričanu, Ervina Vičevića u Selnici te Pericu Hajdarovića u Podturnu te s koalicijskim partnerima u Domašincu, Maloj Subotici, Strahonincu, Svetom Martinu na Muri te Orehovici.

Darko Horvat

Predsjednik  HDZ-a Međimurske županije