HDS OSUĐUJE NAPADE ATEISTIČKIH SKUPINA NA LADISLAVA ILČIĆA

HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA

PODRUŽNICA ZA MEĐIMURSKU ŽUPANIJU

Br. Sl. 7 -I/2017.g, 08. veljače 2017. g.

SREDSTVIMA JAVNOG PROPĆAVANJA

U povodu imenovanja gosp. LADISLAVA ILČIĆA posebnim savjetnikom potpredsjednika Vlade RH gosp. Davora Stiera, javnim priopćenjem oglasilo se par nevladinih udruga protukršćanske provenijencije. U svojim priopćenjima, oni na prepoznatljiv, nekorektan način napadaju gosp. Ilčića i kršćanske vrijednosti koje on zastupa. Istovremeno, ove skupine se predstavljaju kao «glas javnosti» i izabrani proroci suvremenosti i tolerancije, a gosp. Ilčiću predbacuju čak i da su njegovi stavovi suprotni međunarodnim konvencijama.

Hrvatska demokršćanska stranka se ne protivi pravu ateističkih skupina da javno iznose svoja mišljenja, čak i o predstavnicima stranaka kršćanskog svjetonazora, jer promoviramo kulturu tolerancije i vjerskog pluralizma, pa tako i prava drugačijeg mišljenja pojedinaca i skupina koje ne pripadaju ni jednoj religiji. No, za priopćenje ovih udruga skrećemo pozornost na – promašenost apologetike kada se, kritizirajući kršćanska stajališta gop. Ilčića, pozivaju na nesuglasje s međunarodnom konvencijom. Naime, upravo Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe 2036 potiče kršćanske slobode i kršćanima jamči, otvara široki prostor slobode, da u punoj mjeri zastupaju svoje stavove i sudjeluju u javnom životu, uživajući svoju vjersku slobodu mišljenja, slobodu vjeroispovijedi i svoje savjesti.

Gosp. Ladislav Ilčić se uvijek trudio iznositi programska opredjeljenja demokršćanske politike, koja se temelje na eklezijalnom nauku i vječnim vrijednostima, te smo uvjereni da će na dužnosti posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade doprinijeti dokidanju stereotipnih predrasuda protiv kršćana, kakve protežiraju prozvane nevladine udruge – i većoj toleranciji u hrvatskom društvu.

Za Hrvatsku demokršćansku stranku,

Podružnicu za Međimurje:

Franjo Cimerman st., gl. tajnik

13754619_893217654140414_8668445545223932998_n