HDS I HRAST ZAJEDNO NA LOKALNE IZBORE 2017. U MEĐIMURJU

Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska demokršćanska stranka potpisali su 13.1.2017. godine u Čakovcu Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 2017. godine na području Međimurske županije. Sporazum su svojim potpisima potvrdili mr. sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku, inače državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i mr. sc. Franjo Cimerman, član Predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke Međimurske županije i vijećnik u Županijskoj skupštini.

01

01a

Potpisivanju su uz čelnike međimurskih organizacija stranaka potpisnica prisustvovali i brojni vijećnici stranaka u općinama i gradovima Međimurske županije. Važnost ovog sporazuma prepoznat je i na višim razinama te su svojim prisustvom njegovo potpisivanje uveličali i Ladislav Ilčić, predsjednik Hrast-a, te Branko Hrg, saborski zastupnik HDS-a.

02

05

HDS i Hrast dijele temeljne vrijednosti sadržane u svojim političkim strankama te je potpisivanje ovog sporazuma s obje strane doživljeno kao prirodni korak u smjeru dublje suradnje u promicanju zajedničkih vrijednosti i rada za dobro društva stvaranjem snažnog demokršćanskog političkog bloka.

03

Višestruko je istaknuto kako je ovaj Sporazum, kao i vrijeme i način potpisa, jasni znak da stranke potpisnice u suradnju ulaze bez (uobičajenog za političke utakmice) kalkuliranja i borbe za pozicije. Naglašeno je kako se ovdje radi o zajedničkom radu na općem dobru temeljenom na kršćanskim i općeljudskim vrijednostima. Potpisnici sporazuma istaknuli su otvorenost suradnji i s drugim srodnim strankama koje s njima dijele iste ili slične programske odrednice.

Karlo Vuković, tajnik Međimurske podružnice stranke Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku

04