GV Grada Mursko Središće: Aktualni sat – pitanja vijećnika Kristijana Antolovića i Dragutina Stojko

  1. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Kristijan Antolović: Održane su dvije elektronske sjednice Gradskog vijeća, jedna na temu usvajanja odluke o raspisivanju Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Mursko Središće, a druga na temu usvajanja odluke o potpisivanju Sporazuma o sufinanciranju projekta “Izgradnja sustava odvodnje naselja Štrukovec, II. etapa – 1. faza Aglomeracija Mursko Središće. Riječ je o točkama koje je bilo potrebno brzo riješiti pa shvaćam da je zato sazvana elektronska sjednica. Postoji li obveza plaćanja takvih sjednica obzirom što se angažman vijećnika i potrebito vrijeme bitno razlikuje od sjednica koje se održavaju uobičajenim putem?

Gradonačelnik Dražen Srpak: Hvala na pitanju. Prema Poslovniku rada Gradskog vijeća nema izuzeća od neplaćanja elektronskih sjednica Gradskog vijeća. Bilo je upita od nekih vijećnika plaća li se to ili ne pa smo pogledali i proučili, dakle nema izuzeća od neplaćanja.

Kristijan Antolović: Hvala. Ja bih onda u ime kluba zastupnika HDZ-a i partnera predložio da se odreknemo tih naknada u korist socijalnih potreba na području grada.

Dragutin Stojko: Nedugo smo u zaključcima kolegija vidjeli da je u Strategiji razvoja koju danas donosimo uglavljeno da Grad Mursko Središće želi izgraditi dom za starije i nemoćne osobe te da će u tu svrhu osigurati zemljište i idejne projekte. U kojoj fazi je danas to?

Gradonačelnik Dražen Srpak:  U Strategiji razvoja koju ćemo danas vjerujem usvojiti je uglavljeno da želimo sagraditi dom za starije i nemoćne osobe te smo tu potrebu već zapravo i počeli razrađivati. Do kraja godine bismo trebali imati određenu lokaciju i zemljište, a zatim ćemo naručiti idejno rješenje to jest projekt do neke gotovosti, do kraja baš i ne, a nakon toga ćemo čekati priliku da se to negdje prijavi i to bi bio nekakav put kako doći do još jednog doma za starije i nemoćne osobe.

(GMS, foto: arhiva Muralista)