25. sjednica GV Grada Mursko Središće Aktualni sat – pitanja vijećnica Marijane Breglec i Željke Blagus

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće

Marijana Breglec: Gradonačelniče, na prošloj svečanoj sjednici govorili ste o izgradnji Murskog vidikovca na nekadašnjem carinskom terminalu. Je li taj projekt izgledan za realizaciju u neko dogledno vrijeme?

Gradonačelnik Dražen Srpak: To bi bilo nešto što bi strahovito obogatilo ulazak u grad i u državu gdje bi se moglo vidjeti cijelo Prekmurje, donje Međimurje, jedan prekrasan projekt. On ovisi sada najprije hoćemo li uspjeti otkupiti zemljište jer na moje veliko čudo, zemljište carinskog terminala je u vlasništvu Čakovečkih mlinova. Obavio sam s njima razgovor, dogovorili smo da se to da procijeniti i onda bismo mi to trebali otkupiti, a to je temelj za projekt. Ako uspijemo otkupiti onda idemo dalje. Nadamo se da to bude tako i onda bismo brzo prišli i projektiranju i traženju izvora financiranja.

Željka Blagus: Zanima me što je s dogradnjom Osnovne škole Mursko Središće?

Gradonačelnik Dražen Srpak: Osnovna škola je prije nekih desetak dana prijavljena od strane Redee, a obzirom što je već prije izdana Suglasnost za financiranje od sto posto, sad se samo čeka odluka o financiranju, potom ide postupak javne nabave i nakon toga, vjerujem početkom iduće godine, kreću radovi te bi se, rekao bih, školske godine 2026./2027. nastava mogla odvijati u jednoj smjeni i također sportska dvorana u potpunosti obnovljena. Po onome kako je prijavljeno investicija je „teška“ 4,5 milijuna eura i 100% se financira iz NPOO.

(GMS)