Grobna kuća na groblju Križovec-Peklenica biti će suvremena, odgovorio je Dražen Srpak Marku Strojku

Marko Strojko (HDZ) postavio je dva pitanja gradonačelniku Draženu Srpaku na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Prvo je bilo o grobnoj kući na zajedničkom groblju Križovec-Peklenica. Rekao je da su oba mjesta u proračune svojih MO uložila znatna financijska sredstva za obnovu iste, uz pomoć Grada, a da je gradonačelnik bio s njima na terenu i vidio u kakvom je stanju. Njegovo pitanje je bilo kada će započeti radovi i koji su daljnji planovi?

Biti će to vrlo brzo, odgovorio je Srpak. Na pragu smo izdavanja građevinske dozvole, novac je osiguran u proračunu, no sada je to nešto skuplje nego je bilo predviđeno i zbog toga što je projektant pogriješio skoro 90%, a pojavile su se i muzičke želje poput novog razglasa, pa ovo, pa ono. Nećemo raditi ništa stihijski ni paušalno. Grobna kuća mora biti suvremena, onakva kakva treba biti, s dvije kuhinje, klimatizacijom, novim razglasom i krovom te nadstrešnicom za održavanje pogreba. Ako sve neće biti završeno ove godine onda će biti u dvije faze.

Drugo Strojkovo pitanje bilo je vezano uz Društveni dom u Križovcu. Završen je natječaj i odabran izvođač za sanaciju krovišta i ostatka Doma, no zanima ga unutrašnje uređenje koje je po njemu u lošem stanju, trebala bi se obnoviti stolarija i rasvjeta kako bi ga mogle koristiti udruge i građani. Da li je moguće očekivati od Grada daljnju pomoć?

Cijenim što se vijećnici brinu za svoja mjesta, a vi ste i k tomu i predsjednik MO, no smatram da Dom nije u tako lošem stanju i tu se nećemo složiti. No da treba obnoviti neke stvari, treba. Ove godine ide krovište, iduće opet neka faza i za 2-3 godine vaš će Dom biti kao onaj u Peklenici. Ove godine smo također uložili 100.000 kuna u Dom u Štrukovcu i obnavljamo onaj u Hlapičini, što mi je isto tako posebno drago, odgovorio je gradonačelnik.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)