Grbin se obratio nakon sastanka s DP-om: “Moj dojam je da razgovori nisu bili vođeni pro forme”

SDP i Domovinski pokret sastali su se oko sastavljanja buduće Vlade pa je nakon sastanka šef SDP-a Peđa Grbin stao pred kamere.

“Jasno smo poručili da se Sabor konstituira na antikorupcijskim temeljima. Dvije stvari koje moramo napraviti. Jedna je Turudić. Ne smijemo dopustiti da čovjek koji ima veze s kriminalnom dođe na čelo DORH-a, to nam je važno jer se borba protiv kriminala ne može voditi s takvom osobom. Druga stvar koju smo ponovili je pitanje Lex AP-a”, kazao je.

“U ovom trenutku je odluka na DP-u jer je naša pozicija jasna”, istaknuo je Grbin. Što se tiče sastanka s DP-om nije puno htio govoriti. “Imali smo sastanak. Dogovorili smo i toga se čvrsto držim da će svaka politička opcija sa svakog sastanka davati izjave o svojim pozicijama. Svatko zna koji je naš prijedlog i prezentirali smo ga drugim strankama”, poručio je šef SDP-a.

Istaknuo je da o kadrovskim pitanjima nisu razgovarali. “Što se tiče nacionalnih manjina, ali HSLS-a i HNS-a nije mi realno razgovarati da maknemo Lex AP i odluku o imenovanju Turudića s onima koji su te odluke donijeli. Radi se o pitanju da imamo one koji su glasali i bili protiv toga”, kazao je.

(izvor: direktno.hr, foto: ilustracija)