Gradu Mursko Središće odobreni projekt provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti vrijedan 30.000 eura

Gradu Mursko Središće dodijeljeno je 30.000,00 eura za provedbu edukativnih, sportskih i kulturnih aktivnosti za djecu predškolske dobi te dobi od 1. do 4. razreda osnovne škole kroz Pilot projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade: javni poziv jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu ovog projekta su: Radionice stranog jezika (engleski i/ili njemački – ovisno o interesima roditelja) koje provodi certificirani provoditelj učenja jezika. Jednom tjedno održavati će se tečaj stranog jezika za djecu predškolske dobi u tri skupine od 20 djece predškolske dobi jedan školski sat.  Druga radionica je Folklorna skupina od 20 tak djece jednom tjedno sa certificiranim voditeljem. Provoditelj aktivnosti biti će KUD Mura Mursko Središće, a aktivnosti su namijenjene predškolskoj i školskoj djeci (1.-4. razred).

Sportske aktivnosti su: Škola nogometa za uzrast do 4. razreda uz provođenje aktivnosti 3 puta tjedno po dobnim skupinama s uključeno 35 djece. Provedbu aktivnosti odraditi će certificirani treneri i Škola nogometa Rudar. Druga sportska aktivnost je Vježbanje mažoret plesa u organizaciji Mažoretkinja Mursko Središće sa certificiranim trenericama 2 put tjedno za djecu vrtićke i školske dobi za ukupno 20 djece. Nadalje financirati će se Atletski trening za djecu vrtićke i školske dobi u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće dva puta tjedno sa licenciranim trenerima i uključivanjem 20 djece. Sljedeća je  Vježbaonica za djecu od 0 do 1 godine i vježbaonica za djecu od 1 do 5 godina pod vodstvom licenciranih trenera u organizaciji udruge Serjojnske mame i bebe za 20 djece. Još jedna sportska aktivnost je i Trening košarke 1 put tjedno za uzrast 1.-4. razred u organizaciji Košarkaškog kluba Rudar i pod vodstvom licenciranih trenera za 10 djece. Organizirati će se i  Trening odbojke 1 put tjedno za uzrast 1.-4. razred u organizaciji Odbojkaškog kluba Plavi Peklenica pod vodstvom licenciranog trenera za 10 djece. Planirani su i Treninzi karate sporta u organizaciji Shotokan karate kluba „Muraken“ Mursko Središće pod vodstvom licenciranih trenera za dob od 6 godina do 4. razreda za petero djece.

Osigurana je i provedba kreativnih radionica 1 put tjedno za udomljenu djecu u dobi od vrtićke do 4. razreda pod vodstvom stručnih voditelja u organizaciji Udruge udomitelja Međimurja za 10 djece.

Sve aktivnosti provoditi će se u razdoblju od 8 mjeseci.

Ovim projektom zahvatio se veliki segment dionika i pomaže se roditeljima djece u dobi od predškolske do 4. razreda osnovne škole, dok će provedbu preuzeti udruge s područja grada koje se bave radom s djecom u izvannastavnim aktivnostima.

GMS