Gradu Mursko Središće 100.000 kuna za skelu Fusek Mursko Središće i skelu Križovec

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te se konstantno ulaže u turističku infrastrukturu u svrhu valorizacije iste.

Skela Fusek Mursko Središće i Skela Križovec nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći jedinicama lokalne, područne (regionalne) samouprave radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu Mursko Središće dodijeljeno 100.000,00 kuna i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele Fusek Mursko Središće i Križovec.

(GMS)