Gradonačelnik za sve građane i lista za sve građane

Vladajuća koalicija u Murskom Središću koju sačinjavaju stranke HDZ, HDS, HSLS i HNS predstavila je kandidacijsku listu za Gradsko vijeće s kojom će tražiti povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima. Imenima koja već godinama aktivno kreiraju politiku Grada pridodani su predstavnici različitih društvenih skupina i dokazani stručnjaci u djelatnostima koje su od velikog značaja za građane Murskog Središća. Listu sačinjavaju mladi ljudi, poduzetnici, zdravstveni djelatnici, sportaši, kulturnjaci  i humanitarci. Lista donosi građane svih naselja s područja Grada, iz svih segmenata djelovanja i vanstranačke osobe.

Gradonačelnik Dražen Srpak (HDZ) već je dva mandata na čelu grada koji služi kao primjer ostalima u Hrvatskoj po razvoju i sredstvima osiguranim iz fondova Europske unije. On je također kandidat za gradonačelnika i nositelj liste.

Zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak (HDS), zamjenik Predsjednika Gradskog vijeća Kristijan Antolović (HDZ), predsjednik Mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko (HDZ) i predsjednik Mjesnog odbora Križovec Marko Strojko (HDZ) već godinama uspješno pridonose razvoju svojih sredina i istaknuti su članovi sadašnjeg sastava Gradskog vijeća.

Nova lica, a ujedno i vanstranačke osobe su Ponos Hrvatske i poznata udomiteljica te sudac porotnik za mladež Općinskog suda u Čakovcu Marina Hoblaj, sportašica, nagrađivana ultramartonka i predsjednica Trkačkog kluba Rudar Martina Bezek, te pedagoginja i stručna suradnica u ustanovi predškolskog obrazovanja Maja Trstenjak.

Među novim licima su i liječnica obiteljske medicine Biserka Goričanec (HDS), koja je ostavila dubok trag i u radu s liječenim alkoholičarima, zatim dugogodišnja djelatnica Dječjeg vrtića Maslačak i višestruka dobitnica nagrade za najljepšu okućnicu, koja je ujedno i osmislila izgled javnih površina Grada Mursko Središće, Marijana Breglec (HSLS), te Željka Blagus (HDZ), kao jedna od onih koji su doselili u Mursko Središće zahvaljujući demografskim mjerama koje Grad provodi, a danas želi biti aktivno uključena u kreiranje društvenih zbivanja. Listu sačinjavaju još i mladi poduzetnici Marko Varga (HDZ) i Lovro Hrženjak (HDZ).

Temelj programa kandidacijske liste unaprijeđenje je svakodnevnog života svih građana Murskog Središća. Nakon provedenih velikih infrastrukturnih projekata proračun Grada usmjerit će se još većem podizanju kvalitete uvjeta života, povećanju subvencioniranja dječjeg vrtića, još većim odvajanjima za udruge, kulturu i sport, podizanju zdravstvenog standarda, daljnjem razvijanju demografskih i socijalnih mjera i nastavku turističkog razvoja. Ova lista donosi ljude koji su dokazali da to znaju i mogu sprovesti. (m)