Gradonačelnik Tomašević i Možemo obmanjuju javnost povodom sramotnog brisanja domoljubnih murala

Povodom jučerašnjeg sramotnog  brisanja domoljubnih murala sa zidova trafo-stanice u Savskom Gaju, Domovinski pokret Grada Zagreba želi širu hrvatsku javnost upoznati sa sljedećim činjenicama:

– Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi najbliži suradnici obmanjuju zagrebačku i hrvatsku javnost kada kažu kako su “u HEP-u zbog DOJAVE GRAĐANA donijeli odluku o tome da preboje trafostanicu”.

Mural s likom generala Slobodana Praljka nisu prijavili “građani”, već jedan od čelnika platforme Možemo, Tomislav Vukoja, koji je u njihovo ime i predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, a spomenutu prijavu Vukoja je podnio SAMOSTALNO, sa službenog maila, bez suglasnosti bilo kojeg tijela lokalne samouprave, čime je svjesno zaobišao volju građana!

Pravi stav građana, o kojima Vukoja i Tomašević toliko brinu, mogao se vidjeti jučer u večernjim satima kada se, posve spontano, okupilo više stotina građana Savskog Gaja i okolnih naselja, u znak potpore domoljubnim muralima.

– Haška osuda generala Slobodana Praljka može imati određene društvene konotacije otvorene za osobnu interpretaciju, ali u ovom trenutku u hrvatskom zakonodavstvu NE POSTOJI akt po kojem se mural s likom generala Praljka može zabraniti jer je “neprimjeren”.

Ta “neprimjerenost”, kako smo to imali prilike jučer vidjeti, ne postoji u očima građana Savskog Gaja, već samo u glavama Tomislava Vukoje, gradonačelnika Tomaševića i ostalih članova platforme Možemo, koji zlorabe trenutne političke pozicije za nasilno promicanje svojih osobnih svjetonazora.

– Gradonačelnik Tomašević i njegovi suradnici svoj su stav prema hrvatskim braniteljima jasno obznanili i prije izbora, kada toj društvenoj skupini u svojem izbornom programu nisu posvetili gotovo niti slova, premda je stopa samoubojstava zagrebačkih branitelja među najvišima u Europi uopće!

Po dolasku na vlast odmah su ukinuli samostalnost Ureda za hrvatske branitelje pri Gradskom poglavarstvu, a Tomašević osobno, otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju, izbjegava susrete s hrvatskim braniteljima i više je svojeg vremena do sada posvetio azilu za kućne ljubimce, nego ljudima koji su obranili grad Zagrebi Hrvatsku!

Domovinski pokret odavno je ukazivao na pravo lice Tomislava Tomaševića i njegove radikalne  političke opcije koja se skrivala iza fasade aktivizma, a kojoj je strano sve što se može vezati uz domoljublje i poštovanje spram žrtava koje su dane za našu (i njihovu) slobodu.

Vrlo brzo došlo je i vrijeme da Tomašević i njegovi sljedbenici, pored posvemašnje nesposobnosti i neznanja u procesima upravljanja kompleksnim sustavima kakav je Grad Zagreb, javno pokažu i svoj prijezir prema Domovinskom ratu, navijačkim skupinama i hrvatskim svetinjama, kao što je grad Vukovar.

Jučer se u Savskom Gaju jasno moglo vidjeti da hrvatski narod više neće tolerirati takvo blaćenje uspomena na Domovinski rat, a Domovinski pokret službeno će zatražiti ostavke odgovornih za ovaj skandal, počevši od predsjednika Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje.

 

DOMOVINSKI POKRET GRADA ZAGREBA

Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta