Gradonačelnik Murskog Središća  Dražen Srpak o realizaciji  učinjenog u 2022. godini

Dolazi kraj još jedne godine i vrijeme je da se osvrnemo na učinjeno. Jeste li zadovoljni realiziranim? Koji je glavni izvor sredstava za sve projekte koji se ostvaruju?

 Već nekoliko godina je navažniji projekt aglomeracije s pročistačem otpadnih voda. Riječ je o za naš grad ključnom projektu koji je tema već desetljećima, međutim, on donosi mnoge glavobolje našim građanima i mnoge probleme nama, kako objektivne, tako i subjektivne. Ali evo i to se bliži kraju i onda ćemo uživati u koristima, ostaviti čist okoliš generacijama koje dolaze, a sve ove probleme brzo zaboraviti. Započeo je i projekt uvođenja širokopojasnog interneta PRŠI, čime će cijelo gornje Međimurje dobiti optički brzi internet. Ove smo godine završili i dva važna turistička projekta, Spomen dom rudarstva i Spomen park naftaštva, stalno podižemo svoj ekološki standard, kao i predškolski i društveni. Tu je i naše komunalno poduzeće koje svake godine nadograđuje i svoju infrastrukturu i vozni park i opremu i uvodi novi ekološki standard, kao i naše ustanove, vrtić, centar za kulturu i knjižnica koji su također opremljeni suvremenom opremom. Započet je projekt izgradnje tribina na nogometnom stadionu, imamo još niz ulaganja u prometnice, što se zapravo i oslanja na projekt aglomeracije, obnovili smo sportsko igralište iza osnovne škole i u tom smo pogledu stvarno aktivni.

Gotovo svi veliki infrastrukturni projekti rezultat su uspješnog apliciranja na fondove Europske unije. Zahvaljujući tome, mi iz godine u godinu ostvarujemo infrastrukturne projekte na koje se nekad čekalo desetljećima. Europski put Republike Hrvatske, kvalitetno usmjerena sredstva od strane Vlade Republike Hrvatske i kvalitetna priprema projekata i aplikacija od strane Grada Murskog Središća rezultiraju ovime što upravo doživljavamo.

(m, foto: arhiva Muralist)