Gradonačelnik Dražen Srpak o svom radu u prvih 6 mjeseci 2017. godine

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće jedna točka dnevnog reda bila je i Izvješće o radu gradonačelnika u razdoblju od 01.01.2017. – 30.06.2017. godine. Kako je rekao predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić ovo izvješće se samo prima na znanje i o njemu se ne izjašnjava niti glasuje.

Vijećnici su ipak mogli prokomentirati izvješće pa je tako Kristijan Antolović pohvalio suradnju MO i Grada, Milorad Pilipović je upitao ne bi li bilo jeftinije da smo za Hitnu izgradili vlastiti prostor pa ne bi morali plaćati najam kao i o financijskim sredstvima koje dobiva Udruga Muralist. Tomislava Korbelja pak je zanimalo koja je od 10 facebook stranica Grada prava i zašto se gradska web stranica ne ažurira redovno.

Prije nego se osvrnuo na svoje izvješće gradonačelnik je odgovorio Antoloviću da je i on zadovoljan suradnjom s MO, Pilipoviću da Grad jednostavno nije imao slobodnih prostora za Hitnu, a da se Udruga Muralist javila na natječaj kao i druge udruge te su joj dodijeljena određena financijska sredstva koja ni u kom slučaju nisu velika s obzirom na njezin rad. Tomislavu Korbelju je rekao da ni jedna od desetak facebook stranica pod nazivom Grad Mursko Središće nije gradska nego ih je netko izradio u vlastitom aranžmanu.

Zatim se osvrnuo na svoje izvješće o radu u prvih 6 mjeseci ove godine te nastavio:

„Drago mi je da je izraženo zadovoljstvo o suradnjo s MO no moram reći da su oni prije imali puno manju težinu nego danas, a ljudi koji nas prozivaju su u prošlosti bili predsjednici MO. Da bi uopće bilo suradnje potrebna je živost u svim MO, a danas mi to imamo. Imamo investicije u Murskom Središću, svi dobro znate koje, ja i predsjednik o svemu se konzultiramo.

Pogledate li desno na istok u Peklenicu vidi se da su investicije prošle godine bile velike, nastavile su se i naravno da je opterećenje predsjednice MO bilo veliko. U Križovcu bilo je isto tako. Na zapadu u Hlapičini otvara se i radi niz toga i drago mi je da se predsjednik trudi, da me zove i upozorava na neke stvari i što zajedno to rješavamo. U Štrukovcu je također jedna velika živost.

Uskoro ide proračun za 2018. godinu i ništa što će se graditi u pripadajućim gradskim naseljima neće biti bez dozvole i dogovora s MO, niti jedna stavka. Za napredak trebaš znati kuda ideš, treba imati ljude koji će to sprovesti kako bi naš grad sve više postao pravi grad. Ništa nije lako ni jednostavno, ništa ne pada s neba pa tako nije palo ni ovih 400.000 kuna za Centar za kulturu. Trebalo je tu puno veza i poznanstva no mi smo to svakako zaslužili jer smo u 5 faza sve napravili dobro, kvalitetno i po zakonu. Također za sve daljnje korake trebati će strpljenje i razum.

Žao mi je što neki projekti u Hlapičini i Peklenici nisu prošli, ali to je tako kada imate inflaciju zahtjeva i puno interesa. Nije istina da Spomendom naftaštva neće biti završen, biti će na bilo koji način, a isto tako i majuri u Štrukovcu i Hlapičini. Dolaze nam bolja vremena, prihodi i porezni prihodi rastu, neke velike investicije smo završili, ali dolaze neke nove. Sigurno ćemo u sljedećem razdoblju mnoge stvari promijeniti na bolje. Zato nam treba jedan miran ciklus rada. Želim svakako čuti i primiti kako pohvale tako i pokude ili kritike, no argumentirane na činjenicama. Ja i vi smo tu za opće dobro da služimo našim građanima. Ja sam za to izabran izravno, a vi na listama i svi to povjerenje moramo opravdati. Na kraju zahvaljujem kako prošlom tako i ovom sazivu Gradskog vijeća na suradnji“, završio je gradonačelnik Dražen Srpak.

(rt, foto Tin Tomanić)