Gradonačelnik Dražen Srpak potpisao ugovor za projekt “Zaželi-pomoć je tu” u iznosu od 561.000,00 eura

Grad Mursko Središće u rujnu ove godine prijavio je projekt „Zaželi – pomoć je tu“. Projektni partneri na spomenutom projektu su Općina Mala Subotica i Općina Selnica.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak danas, 19. siječnja 2024. godine, je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi – pomoć je tu” u iznosu od 561.000,00 eura.

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području grada Mursko Središće, općine Selnica i općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Kroz aktivnost Pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština zaposlit će se 11 pružatelja usluge, te obuhvatiti 66 osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom. 11 pružatelja usluge će u periodu od 34 mjeseca na mjesečnoj bazi pružati usluge kućanskih poslova, održavanja osobne higijene te zadovoljavanja drugih potreba za 66 korisnika.

Pružatelji usluge su osposobljeni za tu vrstu posla ali ne i za njegu. Ukupno trajanje projekta bit će 36 mjeseci.

Jako je važno voditi brigu o starijim sugrađanima, a ovo je još jedan dokaz tome.

(GMS)