Gradonačelnik Dražen Srpak održao sastanak s predstavnicima DVD-a s područja Grada Mursko Središće

Grad Mursko Središće već godinama intenzivno ulaže u sva tri gradska DVD-a te su tako svi dobili vatrogasna navalna vozila, nove kombije te drugu potrebnu opremu nužnu za kvalitetno i profesionalno obavljanje opasnih zadaća s kojima se susreću.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak održao je sastanak s predstavnicima dobrovoljno vatrogasnih društava s područja grada – Mursko Središće, Peklenica i Križovec na kojem su gradonačelniku iznijeli aktivnosti i planove za 2024. godinu.

Tako je dogovoreno da će se za DVD Mursko Središće iz gradskog proračuna za 2024. godinu izdvojiti novčana sredstva u iznosu od 13.000,00 eura za opremu – svečana odora te dio sredstava za adaptaciju vatrogasnog doma gdje bi se dio prenamjenio u garažni prostor. Također, zbog ukazane potrebe za novo navalno vozilo gradonačelnik Dražen Srpak održao je sastanke s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice te postoji rješenje za nabavu vozila.

DVD Peklenica u 2024. godini planira nabaviti zaštitnu oprema i izolacione aparate te se u narednim godinama planira dogradnja vatrogasnih prostorija. U proračunu Grada izdvojena su novčana sredstva u iznosu od 9.000,00 eura za DVD Peklenica.

Obzirom što DVD Križovec iduće godine obilježava 90 godina od osnutka novčana sredstva iz proračuna Grada u iznosu od 10.800,00 eura izdvojit će se za kupnju zaštitne i radne opreme te svečanih odora za vatrogasce DVD-a Križovec.

(GMS)