Građanski nemiri zahvatili Mursko Središće, a od sramote presahli i Curek i Zvirek

Danas već u ranim jutarnjim satima, a i tijekom dana građani Murskog Središća bili su osupnuti kada su u trgovinama, kioscima i drugim mjestima gdje se prodaju novine ugledali naslovnu stranicu jednog međimurskog tjednika. Skoro kroz cijelu stranicu bila je protegnuta slika gradonačelnika Dražena Srpaka s velikim naslovom: Nemir u Murskom Središću – Je li D. Srpak obiteljski nasilnik?

Naravno da je sam tekst na drugoj stranici bio upola manji, no koga briga jer očekivani efekt je postignut i bez čitanja onoga što u njemu piše. A piše otprilike ono što smo i mi objavili u našem članku o zadnjoj sjednici Gradskog vijeća 05. travnja kada se gradonačelnik  referirao i na stalne objede, klevete i laži koje se šire putem društvenih mreža te komentiranje članaka na portalima te je jedan takav vrlo uvredljivi s puno kleveta i laži i pročitao naglasivši da će dobro razmisliti o pravnim posljedicama za one koji to pišu. Oporbeni klub vijećnika ogradio se od toga i također izrazio svoje nezadovoljstvo zbog takvih napisa.

No navedene novine citirale su komentar:

MURSKO SREDIŠĆE: OD SRAMOTE PRESAHLI I CUREK I ZVIREK (a komentar na društvenoj mreži napisan je ovako:

“I onda nije čudno što nam ljudi odlaze iz države? Pa kako i ne bi kad nam je jedan neškolovani, neinteligentni, korumpirani udbaš, nogometni sudac, carinik, gradonačelnik, obiteljski nasilnik, megaloman, psihopat, narcisoid Srpak kandidat za fotelju u Hrvatskom Saboru. E, stoko sitnog zuba!”

Sve ovo je javno izrekao na sjednici Gradskog vijeća sam Srpak, no kontekst kojim je to popraćeno u ozbiljnom međimurskom tjedniku svemu daje drugačiju sliku. Samo pitanje u naslovu “Je li D. Srpak obiteljski nasilnik?’” već asocira da on to možda i je, a prednaslov teksta “Od sramote “presahli” i Curek i Zvirek” samo navodi čitatelje da u to povjeruju.

Kada bi se radilo o nekim satiričkim novinama ovo bi se još moglo podnijeti no kad tako piše ugledan i ozbiljan tjednik koji ima veliki utjecaj na javno mnijenje onda možemo samo pretpostaviti što je cilj ovakvog pisanja.

Sam Dražen Srpak razgovarao je i s policijom gdje su mu savjetovali da jedino može podnijeti građansku tužbu protiv autora komentara o čemu je on i razmišljao, no u današnjem razgovoru shvatili smo da on to možda neće učiniti jer nam je rekao da će dotičnome komentatoru okrenuti i drugi obraz.

Prije nekoliko mjeseci bili smo svjedoci kako policija u lisicama privodi sina jednog saborskog zastupnika zbog komentara na društvenoj mreži, no u Hrvatskoj oduvijek vladaju dvostruka mjerila!

(tekst i foto: R. Tomanić, montaža)